Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-10-2017

Daugavpilī svinēja Senioru dienu (VIDEO)


1. oktobrī tiek svinēta Starptautiskā veco ļaužu diena.  Šīs dienas priekšvakarā Dienas centrā ,,Saskarsme” Liepājas ielā 4 notika centra 15 gadu jubilejas svinības.

2. oktobrī Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra  vadība, darbinieki un Daugavpils pašvaldības Sociālais dienests sarūpēja saviem 275 iemītniekiem skaistus svētkus.

Sveicot pansionāta ļaudis, Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis novēlēja viņiem veselību, lai tā palīdzētu sirmgalvjiem dzīvot un priecāties katrai jaunai dienai.

 Domes deputāte Helēna Soldatjonoka, sveicot gaviļniekus, uzmundrināja visus ar uzdevumu – līdz jaunajam gadam noadīt 100 vilnas izstrādājumu Saeimas deputātiem, lai viņi atcerētos par pensionāriem un sadzirdētu viņu problēmas.

3. oktobrī Latviešu kultūras centrā Daugavpils pilsētas pensionāru apvienība sadarbībā ar pilsētas Domi rīkoja svētku koncertu, kuru atklāja Daugavpils pilsētas pensionāru biedrības ilggadējā vadītāja Zofija Zujeva.

Viesu vidū bija gan valsts, gan arī pašvaldības struktūru pārstāvji.

Seniorus svētkos apsveica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims, domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Igors Prelatovs un domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis. Viņi pateicās sirmgalvjiem par lielo ieguldījumu Daugavpils attīstībā.

Mūsu pilsētā dzīvo 24 000 pensijas vecuma cilvēku. Viņiem ir iespēja izmantot 20 pabalstu veidus un materiālo atbalstu no pašvaldības puses, bezmaksas braukšanas iespējas pilsētas transportā, jo vidējā pilsētas pensija sastāda 299 eiro mēnesī.

Protams, ka ta sir nepietiekoši, lai pietiktu gan komunālajiem maksājumiem, gan pārtikai, gan medikamentiem.

Daugavpils Sociālā dienesta vadītāja Nonna Jakubovska, uzrunājot svētku dalībniekus, uzsvēra, ka vecie ļaudis vienmēr izceļas ar apskaužamu dzīves enerģiju un aktivitāti. Viņi vienmēr bija ir un būs Daugavpils lepnums.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ