Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-10-2017

5.oktobrī plkst. 18.00 Jauniešu neformālās izglītības centrā (Varšavas ielā 45) notiks lomu spēle “Mafija”


Jauniešiem ir iespēja ceturtdienas vakaru pavadīt kopā ar Jauniešu domes locekļiem, kuri organizē lomu spēli “Mafija”.

Reģistrēties elektoniski līdz 4.oktobra plkst. 22.00, nosūtot uz e-pasta adresi jaunatne@daugavpils.lv savu vārdu, uzvārdu un tālruņa numuru.

 

Iespējas:

  • iegūt jaunus draugus;
  • pavadīt laiku jautrā kompānijā;
  • iejusties vadītāja lomā, vadot komandas darbu;
  • būt līderim;
  • prast argumentēt;
  • iejusties aktiera lomā;
  • brīvi un nepiespiesti izteikties;
  • aizstāvēt savu viedokli.

 

Spēle “Mafija” dod iespēju domāt pašam par sevi un ļauj strādāt komandā, palīdz  argumentēt savu viedokli, ļauj rīkoties sistemātiski, apdomīgi, viltīgi, ļauj prātam nepārtraukti domāt un analizēt.

 

 

            Spēles gaita (īss apraksts):

Spēli spēlē 10 personas pie viena galda un viens spēles vadītājs. No 10 spēles dalībniekiem – 3 personas ir “Mafija” (1 galvenais mafijas tētis, kuram naktīs ir iespēja meklēt un atrast izmeklētāju un 2 mafijas locekļi) un 7 personas ir mierīgie iedzīvotāji, no kuriem 1 ir izmeklētājs, kurš naktīs meklē “Mafijas” spēlētājus.

Lomas tiek iedalītas ar kāršu palīdzību.

Spēle sākas ar nakti. Vadītājs saka: “Pilsēta iemieg”. Visi spēlētāji aizver acis. Vadītājs: “Pamostās mafijas un iepazīstās viens ar otru. Un nolemj, kurš tiks nogalināts 1.,2.,3. naktī!”. Izvēli izdarīt maksimālais laiks ir 45 sekundes. Vadītājs: “Mafijas aizmieg!”. Vadītājs: ”Mostas izmeklētājs”. Izmeklētāja priekšrocība ir katrā gājienā pārbaudīt vienu spēlētāju vai viņš ir mafijas loceklis. Tad vadītājs iepazīstas ar Mafijas tēti. Un tad pilsēta pamostas un sākas spēle. Katram spēles dalībniekam pēc kārtas ir iespēja 45 sekunžu laikā iepazīstināt ar sevi un atrast Mafijas spēlētājus. Spēles laikā dalībnieki, bez vadītāja atļaujas nedrīkst sarunāties, ja tas tiek darīts, tiek saņemti soda punkti. Ja tiek savākti 3 punkti, dalībnieks izsakās ar žestu palīdzību, ja 4 punkti, spēles dalībnieks izstājas no spēles.

Mierīgie iedzīvotāji mēģina atrast kurš ir mafija. Mafija tajā pašā laikā uzdodoties par mierīgo iedzīvotāju, mēģina aizdomas uzgrūst uz kādu no mierīgajiem iedzīvotājiem.

Balsošana notiek uzliekot rokas īkšķus uz galda. Spēlētājs ir izbalsots, tad, kad ir savācis balsu vairākumu.

Spēle beidzas tad, kad ir izbalsotas visas mafijas (mierīgie iedzīvotāji vinnē) vai ir palikuši vienāds skaits Mierīgo iedzīvotāju un Mafiju (Mafija vinnē).

Spēlētāji, kas tikuši izbalsoti vai nogalināti nedrīkst piedalīties dienas diskusijās un jebkādi ietekmēt spēli. Izbalsotajiem un nogalinātajiem spēlētājiem tiek dots pēdējais vārds. Turpmākt spēli viņi var tikai skatīties.  

 




Atpakaļ