Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-09-2017

Daugavpilī darbu uzsāk jauns atkritumu apsaimniekotājs (VIDEO)


Pilsētā notiek atkritumu apsaimniekotāja maiņa. Ar 1. oktobri šo darbu Daugavpilī uzsāks SIA ,,Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija”.  

Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus šis jauninājums skars mazāk, jo mājai ir namu apsaimniekotājs, kurš pats noslēdz līgumu ar jauno operatoru un ar 1. oktobri atkritumu izvešana turpināsies ierastajā režīmā.

Privātmāju īpašniekiem un juridiskajām personām līdz 1. oktobrim jānoslēdz līgums ar AADSO pa e – pastu aadso.ligumi@inbox.lv vai personīgi, ierodoties  Abonentu daļā, Slāvu ielā 6 un aizpildot atbilstošu pieteikuma anketu. Izdarot to elelktroniski, līguma noslēgšanas procedūra noris operatīvāk.

Atnākot uz Abonentu daļu Slāvu ielā 6, cilvēks paraksta līgumu un saņem kalendāru, kurā ir atzīmētas dienas, kad atkritumi tiks savākti un izvesti.

Ja privātmājai ir savs atkritumu konteineris, īpašnieks kopā ar līgumu noslēdz vienošanos par atkritumu izvešanas grafiku. Ja sava konteinera nav, bet ir vēlēšanās to īrēt, tas ir iespējams, izvēloties konteinera tilpumu. Mazākā konteinera tilpums ir 120 litri.

Ja konteinera nav, ir pieejami atkritumu maisi ar AADSO logotipu, kuri būs jāiegādājas privātmāju īpašniekiem.  Atkritumi maisos jāizved 1 reizi mēnesī obligāti.

Ja privātmājā dzīvo viens cilvēks, minimālais maisu skaits, kas jānopērk ir 12.

 Ja tie ir vairāki iedzīvotāji, tad – 24 maisi.

Operatora abonentu daļa Slāvu ielā 6 dienā apkalpo 300 cilvēku.

Pārejas posms no viena uz citu apsaimniekotāju aizņems laiku, iespējams, pūles un pacietību.

Daugavpils dome aicina juridiskās personas un privātā sektora iedzīvotājus pēc iespējas ātrāk noslēgt līgumus ar jauno operatotu, lai nodrošinātu kārtību piederošā īpašuma teritorijā.

 LĪGUMS par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā

PIETEIKUMS (fiziskajām personām)

PIETEIKUMS (juridiskām personām)

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ