Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-09-2017

Kanalizācijas kolektora renovācijas darbi pilsētas Centrā


 25. – 29.septembrī pēc SIA “Daugavpils ūdens” pasūtījuma “Per Aarsleff A/S” (Dānijas kompānijas Latvijas filiāle) speciālisti uzsāka plānveida darbus kanalizācijas kolektora renovācijai pilsētas Centrā (Cietokšņa, Parādes, Ģimnāzijas un Rīgas ielās). Darbu veikšanas plānā paredzēts veikt darbus pakāpeniski astoņos kanalizācijas sistēmas posmos ar kopgarumu 540,4 m. Dotais objekts ir ļoti svarīgs pilsētas centra kanalizācijas sistēmas sastāvdaļa un vienlaicīgi arī gana problemātisks. Šis posms savāc ievērojamus notekūdeņu apjomus, ieskaitot lietus notekūdeņus no pilsētas centra. Sistēma ir sliktā stāvoklī, jo tiek ekspluatēta vairāk par 50 gadiem, bez remonta. Kā rezultāts pastāv centrālo ielu appludināšanas draudi, it īpaši stipro lietus gāžu periodā, nav izslēgti arī konstrukciju veseluma traucējumi un neattīrīto notekūdeņu nokļūšana augsnē, kas nav pieļaujams.

Pirms darbu uzsākšanas tika veikta visu posmu detalizēta apsekošana ar CCTV palīdzību un tika izstrādāts remontdarbu veikšanas projekts, pamatojoties uz kuru pašlaik tiek veikti darbi.

Lai izvairītos no rakšanas darbiem un ar tiem saistītām neērtībām iedzīvotājiem pilsētas vēsturiskajā daļā, betona kolektora posmu remonts tiek veikts ar beztranšejas metodi. Šī remonta gadījumā tika izvēlēta oderēšanas tehnoloģija, kuras pamatelements ir mīkstā “zeķe” no speciāliem materiāliem, kuru ievieto vecajā cauruļvadā. Ar augstas temperatūras palīdzību (karsts ūdens), kas ietekmē materiālu, tas sacietē un pārvēršas par polimēru cauruli, līdz ar to atjaunojot sistēmas veselumu un hermētiskumu un šie darbi tiks veikti īsā laika periodā. Šādu darbu veikšanai ir nepieciešams speciāls aprīkojums (tieši to redz iedzīvotāji pilsētas centrā), lai mazinātu izmaksas, iekārtas tiek izmantotas ar maksimālo slodzi (darbi tiek veikti no plkst. 9.00 līdz plkst. 22.00). Sludinājumi par darbu veikšanu un transporta kustības shēmu izmaiņas ir publicētas uzņēmuma mājaslapā www.daugavpils.udens.lv. Darbi tiek veikti divos posmos. Darbu noslēdzošais posms ir ieplānots laika periodā no 9. līdz 15.oktobrim.  

Uzņēmums atvainojas par sagādājamām neērtībām, bet visi augstāk minētie darbi tiek veikti pilsētas un iedzīvotāju labā.




Atpakaļ