Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

31-08-2017

Latvijas Tiesībsargs Juris Jansons augsti novērtēja Daugavpils pilsētas domes atbalstu audžuģimenēm


31. augustā Daugavpilī notika pasākums audžuģimenēm, kuras audzina bērnus no Daugavpils, kā arī interesējas par šādu iespēju.

Svētku programma bija plaša un interesanta gan vecākiem, gan bērniem. Svētku viesis –  Latvijas Tiesībsargs Juris Jansons –  pēc svētkiem piedalījās preses konferencē Domē un atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Tiesībsargs izteica lielu atzinību un apmierinātību ar Daugavpils domes centieniem šajā jomā. Viņš  atzīmēja, ka Daugavpils pašvaldība ir pirmā un vienīgā valstī, kura rūpējas par bērnu socializāciju, piešķirot šim mērķim pabalstu 600 eiro apmērā gadā.

Tiesībsargs atzina, ka šodien pārdzīvotais viņu ļoti patīkami pārsteidza. Domājot par bērniem, var veikt grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumus, lai ikviens bērns būtu ģimenē. Tāpat Juris Jansons augsti novērtēja Daugavpilī izveidotās audžuģimeņu atbalsta programmas nozīmi. Viņš uzsvērta, ka tas ir labs piemērs citām pašvaldībām, kas nav sadzirdējušas audžuģimeņu vēlmes un ne līdz galam izprot bērnus, kas ir palikuši bez vecāku aprūpes.

Tiesībsargs izteica pateicību Daugavpils pilsētas domei: ,,Paldies pašvaldībai, kas aktīvi iesaistījās audžuģimeņu atbalstā, izveidojot šādu programmu. Es pirmo reizi praksē redzu, ka kāda Dome ir padomājusi par pabalstu bērnu socializācijas un audzināšanas nolūkiem. 600 eiro gadā –  tas ir diezgan reāls atbalsts. Tas ir ļoti labs piemērs citām pašvaldībām.” 




Atpakaļ