Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-08-2017

Lai apzinātu lietavu radītos postījumus 28. augustā Latgali apmeklēja premjerministrs Māris Kučinskis


24. augusta stiprās lietusgāzes vislielākos postījumus nodarīja Latgalē. Lai apzinātu situāciju pašvaldībās 28.augustā Līvānos notika ministru prezidenta Māra Kučinska sanāksme ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem. Daugavpili sanāksmē pārstāvēja Daugavpils Domes izpilddirektore Inga Goldberga.

Tā kā plūdi radījuši zaudējumus ne tikai pašvaldību infrastruktūrai, bet arī lauksaimniekiem, ārkārtas sanāksmi apmeklēja arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Kaspars Gerhards un Zemkopības (ZM) ministrs Jānis Dūklavs. Šobrīd Latgales pašvaldības apzina dabas stihijas radītos zaudējumus.

Daugavpils pilsētas infrastruktūrai zaudējumus lietavas neradīja, pašvaldības dienesti ar stihiju tika galā pašu spēkiem. Bet šobrīd tiek apzināta situācija pilsētas privātmāju sektorā. No 28. augusta Daugavpils Domes Informācijas birojā tiek pieņemta un apkopota informācija par applūdušām teritorijām, kādiem citiem postījumiem piemājas saimniecībās. Informāciju var iesniegt gan personīgi, gan sūtot elektroniski info@daugavpils.lv. Informācijas biroja tālrunis 654 04344.

29. augustā jau no rīta Daugavpils Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš devies apsekot Daugavpils pilsētas teritoriju, īpašu vērību veltot situācijai privāto māju rajonos. Sakarā ar to Daugavpils Domē tiek pārcelta kārtējā preses konference, kas bija plānota 29. augustā plkst. 10.00. Preses konferences laiks tiks precizēts.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ