Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-08-2017

Kazahstānas vēstnieka V.E. Bauržana Muhamedžanova vizīte turpinās ar uzņēmējdarbības jautājumu apspriešanu (VIDEO)


18. augustā Kazahstānas vēstnieks Bauržans Muhamedžanovs apmeklēja Latvijas Dzelzceļš Ritošā sastāva servisa Daugavpils lokomotīvju remonta centru. Daugavpilī ieradusies arī uzņēmēju delegācija no Rīgas un Rīgas domes pārstāvji. Viesi kopā ar Daugavpils mēru Andreju Elksniņu un uzņēmuma vadību iepazinās ar lokomotīvju remonta centra aprīkojumu un darbu, jaunākajām tehnoloģijām, ko izmanto Daugavpilī, pasūtījumiem. Kazahstānas vēstnieks izteica gandarījumu par redzēto. Viņš uzsvēra, ka Kazahstānā ir plašs dzelzceļa tīkls un ir arī sasaiste ar Ķīnu. Vēstnieks uzskata, ka ir iespējas tranzītam no Ķīnas uz Eiropu. Vēstnieks skaidroja, ka viņa galvenais uzdevums ir informēt uzņēmējus. Jau tagad ir zināms, ka tiek plānota Daugavpils dzelzceļnieku vizīte Kazahstānā, lai veiktu pārrunas par turpmāko sadarbību.

Pēcpusdienā Latviešu kultūras centrā sākās starptautiska biznesa tikšanās “ Kazahstāna, Daugavpils, Latgales reģions- ekonomiskās sadarbības perspektīvas”.  Piedalījās Kazahstānas vēstnieks Bauržans Muhamedžanovs, Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš, vicemērs Līvija Jankovska, Latvijas dzelzceļa vadība, Rīgas Domes, Maskavas nama pārstāvji, Rīgas un Daugavpils uzņēmēji.

Atklājot tikšanos Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš uzsvēra, ka Kazahstānas vēstnieka vizītei ir ļoti nozīmīga loma abu valstu sadarbības veicināšanā. Daugavpilī ieradušies uzņēmēji no visas Latvijas, tāpēc notikumam ir valsts mēroga statuss. Andrejs Elksniņš aicināja uzņēmējus būt aktīviem, atrast sadarbības jomas, izzināt Kazahstānas iespējas katram konkrētajam Latvijas biznesam. Daugavpils mērs aicināja uzņēmējus ciešāk sadarboties arī ar Daugavpils pašvaldību.

Kazahstānas vēstnieks Bauržans Muhamedžanovs pastāstīja par savas valsts ekonomisko attīstību, Kazahstāna ir 9. vietā pasaulē pēc valsts platības, valstī dzīvo 18. miljoni cilvēku, Kazahstānā strādā 6 tūkstoši Eiropas kompāniju un Kazahstānas lielākais tirdzniecības partneris ir tieši Eiropas valstis.

Klātesošajiem bija sagatavotas vairākas prezentācijas par Daugavpils ekonomisko potenciālu, Latgales speciālās ekonomiskās zonas priekšrocībām, notika apaļā galda diskusija par ekonomiskās sadarbības iespējām.




Atpakaļ