Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-08-2017

Latgales plānošanas reģions š.g. 19.augustā no pl. 10.00 līdz 19.00 aicina apmeklēt Latgales dienu Rīgā, Jēkaba laukumā


Latgales dienā Rīgā jūs gaida Latgales Tematisko ciemu programma ar ceļojošo tirgu, amatnieku darbošanos, latgaliešu mūziku un dejām un latgaļu humoru.

Apmeklētāji varēs iegādāties Latgales lauku labumus: smaržīgu, uz kļavu lapām un klona ceptu rupjmaizi, lauku sievu sietu mājas sieru, kūpinātu gaļu, mājas desas un speķi, aveņu un upeņu mājas vīnus, īstu lauku miestiņu, marmelādes no ogu sulām, medus un vaska izstrādājumus, zāļu tējas, ozolzīļu zapti, zupu no lielā saimes katla un papildu tam visam – baudīt viesmīlīgu un omulīgu gaisotni kā Latgalē!

Jēkaba laukumā varēs vērot gan podnieku darbošanos ar mālu, audēju aušanu stellēs, gan kalēja kalšanu kalvē, pinēju prasmes klūgu šķelšanā un vīšanā, kā arī iegādāties amata meistaru izstrādājumus: tradicionālo Latgales keramiku, pinumus, adītas un austas lietas, koka karotes u.c.

Tirgus atraktivitāti spilgtinās latgaļu sarunvalodas, jautru tautas deju un mūzikas klātbūtne. Folkloras kopas “Sudobri” vadītāja Aija Smirnova iepazīstinās ar kokles spēles mākslu, varēs izmēģināt veiksmi ātrajos latgaļu valodas kursos un nopelnīt kādu balvu.

Būs iespēja iepazīties ar tūrisma piedāvājumu Latgalē un tematiskajiem pasākumiem  Latgales tematiskajos ciemos.

Gaidīsim ar mīlestību no Latgales!

 

Latgales dienu Rīgā rīko Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar biedrību “Latgales tematiskie ciemi”.




Atpakaļ