Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

16-08-2017

AS ‘’Daugavpils satiksme’’ veic nozīmīgus ieguldījumus tramvaju infrastruktūrā


Aktīvākie būvdarbi norit tieši kontakttīkla sistēmas pārbūves darbos.  Esošie kontakttīkla balsti tiek aizstāti ar mūsdienīgiem, tehniskajām prasībām atbilstošiem, kas pēc savām īpašībām ir paredzēti attiecīgās pantogrāfa sistēmas kontakttīkla pieskarei un atbilstošām slodzēm. Būvdarbu izpilde sastāda 67 % no plānotā un to norise norise ir paredzēta līdz novembra sākumam.

Lai lietderīgi izmantotu esošos resursus un gūtu ietaupījumu būvdarbu izmaksās, daļu no būvdarbiem  - demontāžas darbus, nodrošina pats uzņēmums AS ‘’Daugavpils satiksme’’ .

Pārbūves darbi tiek organizēti, galvenokārt, nakts periodā, tādējādi nodrošinot  un netraucējot sabiedriskos pārvadājumus.

Uz doto brīdi pārbūve ir paredzēta  9.5 km garos  posmos Ventspils iela – Pumpura iela, Jātnieku iela – Valkas iela – Vasarnīcu iela – Vienības iela.

Turpinot īstenot projektu pārējo posmu kontakttīkla modernizācija ir paredzēta centra tramvaju līnijas pārbūves ietvaros un jaubūvējumā posma  Vasarnīcu iela - Veselības iela – Stropu ciems  ietvaros.

AS ‘’Daugavpils satiksme’’  tuvākajā laika posmā  plāno slēgt vienošanās par jaunā posma būvniecību.

Atbilstoši Atklātā konkursa ,,Jaunas tramvaju līnijas būvniecība posmā no 18.novembra – Veselības iela – Stropu ciems, Daugavpilī”, identifikācijas Nr. ASDS/2017/02/KF rezultātiem tramvaju līnijas izbūves tiesības ir nodotas CBF SIA ‘’Binders’’ par kopējo līguma summu 5 646 480,80 EUR .

Darbus plānots uzsākt š.g. oktobrī un objekta nodošanas termiņš ir noteiks 2019. gada aprīlis (neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu).

Būvdarbi tiek finansēti projekta Nr.4.5.1.1/16/I/003 “Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā” tiek īstenots 4.5.1.specifiskā atbalsta mērķa „Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru” 4.5.1.1.pasākuma „Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru (sliežu transporta)” ietvaros.

79. 74% no attiecināmajām izmaksām Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums, 4.5 % Valsts budžeta dotācija un 10.5 % Daugavpils pilsētas dome.

 

Sagatavoja :

Projekta vadītāja S.Šnepste




Atpakaļ