Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-08-2017

Dome lūdz Zāļu valsts aģentūrai rast risinājumu farmaceitiskās aprūpes pieejamības nodrošināšanai


Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš ir vērsies ar vēstuli Zāļu valsts aģentūrā, lūdzot rast risinājumu farmaceitiskās aprūpes pieejamības nodrošināšanā Daugavpils pilsētas iedzīvotajiem.

Viena no pašvaldības autonomām funkcijām ir nodrošināt iedzīvotājiem veselības aprūpes, t.sk., farmaceitiskās aprūpes, pieejamību. Lai arī Daugavpilī ir 38 aptiekas, pastāvošā situācija nenodrošina atbilstošu veselības aprūpes pieejamību.

Daugavpils pilsētas dome vairākkārt ir saņēmusi iedzīvotāju lūgumus Domei iesaistīties farmaceitiskās aprūpes pieejamības jautājumu risināšanā vietās, kur tās ir pamatoti nepieciešamas un komersanti nenodrošina šo pakalpojumu pieejamību. Dome konstatēja, ka vairākos pilsētas mikrorajonos, piemēram, Križu, Gajoka un Cietokšņa mikrorajonos, kur lielāko daļu veido dzīvojamās mājas, vispār nav nodrošināta farmaceitiskā aprūpe, kas veicina būtisku kaitējumu šo mikrorajonu iedzīvotāju veselības stāvoklim, jo netiek nodrošināta medikamentu pieejamība. Papildus tam, Dome saņem iedzīvotāju sūdzības arī par vienas diennakts aptiekas nepietiekamību pilsētā, kura šobrīd ir izvietota pilsētas centrā.

Ievērojot iepriekšminēto, Dome lūdz Zāļu valsts aģentūrai rast risinājumu farmaceitiskās aprūpes pieejamības nodrošināšanai Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem.

Gadījumā, ja Zāļu valsts aģentūra, kura nodarbojas ar aptieku licencēšanu, nedos atļauju aptieku atvēršanai, tad atbilstoši MK noteikumiem, pašvaldībai tiks piešķirtas tiesības patstāvīgi atvērt aptiekas. Turpmāk pašvaldība vērsīsies ar lūgumu izsniegt licenci aptiekas atvēršanai. Domājams, pirmā pašvaldības aptieka tiks atvērta uz Daugavpils reģionālās slimnīcas vai poliklīnikas bāzes.




Atpakaļ