Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-08-2017

Līvija Jankovska ievelēta par Latgales SEZ Uzraudzības komisijas priekšsēdētāju


8.augustā, Daugavpilī notika Latgales speciālās ekonomiskās zonas (Latgales SEZ) Uzraudzības komisijas sēde, kurā tika izskatīti daudzi svarīgi jautājumi. Kā viens no tiem -  notika Latgales SEZ Uzraudzības komisijas priekšsēdētāja un viņa vietnieka vēlēšanas. Pašvaldību vadītājiem vienojoties par Latgales SEZ Uzraudzības komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēta Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska. Par priekšsēdētāja vietnieku tika ievēlēts Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Līvija Jankovska atklāja , ka sēdes laikā tika runāts par kvalificēta darbaspēka trūkumu. Uzņēmējiem ir grūti atrast speciālistus savā sfērā. Tika diskutēts par to, ko darīt lietas labā, lai tehnikumi un arodskolas varētu sagatavot šos kvalificētos darbiniekus. Ir variants piesaistīt Nodarbinātības valsts aģentūras apmācību projektus, tādējādi nodrošinot nepieciešamo speciālistu apmācīšanu.

Kā paziņoja Līvija Jankovska, uz nākamo sēdi tika dots uzdevums sagatavot ziņojumu trīs valodās par priekšrocībām, ko sniedz Latgales SEZ, lai šo informāciju izplatītu investoru piesaistei. Tika apspriesta arī filmas izveide – ar kuras palīdzību informēt un pārliecināt potenciālos investorus ieguldīt kapitālu mūsu pilsētā.

Sēdē tika izskatīta plašākas informācijas sniegšana Daugavpils uzņēmējiem par visām iespējām, ko dod Latgales SEZ, jo daudziem komersantiem trūkst informācijas, kā pieteikties Latgales SEZ statusam. Uzņēmumiem, kuri darbosies Latgales SEZ teritorijās, ir iespēja pretendēt uz tiešo nodokļu atvieglojumiem, proti, uzņēmuma ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm (līdz 80%). Deputāti vēlas palīdzēt uzņēmējiem, mazināt birokrātiskās procedūras laikietilpību, lai tie varētu pretendēt uz tiešo nodokļu atvieglojumiem saskaņā ar likumu.

Deputāti apsprieda, ka vajag aktīvāk darboties, lai piesaistītu investorus. Uzņēmējiem pašiem jāpiedalās starptautiskajās izstādēs, forumos. Tas dotu iespēju satikt potenciālos investorus, kas  palīdzētu realizēt ieceri par savu uzņēmumu, jauna produkta vai pakalpojuma attīstību, un piesaistīt tam nepieciešamo finansējumu.

 

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ