Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-08-2017

5. bērnudārzā turpinās energoefektivitātes paaugstināšanas projekta īstenošana


25. jūlijā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš parakstīja vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Eiropas Savienības fonda projekta Nr. 4.2.2.0/16/I/003 Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē Nr.5 – Stāvā ielā 41, Daugavpilī” īstenošanu.

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2016. gada 8. marta noteikumiem Nr. 152 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 4.2.2. specifiskā atbalsta mērķa “Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldības ēkās” īstenošanas noteikumi”, renovācijas darbi 5. bērnudārzā jau norit no šī gada sākuma. Būvdarbus veic ģenerāluzņēmējs SIA „Vanpro” (atbildīgais būvdarbu vadītājs Andrejs Sergejevs).

Līdz šim brīdim ir paveikti šādi būvdarbi objektā: veikta ēkas cokola siltināšana un apdare; praktiski ir pabeigta visas fasādes siltināšana un apdare; nosiltināts jumts; ierīkotas jaunās apkures, ventilācijas un automātiska ugunsgrēka signalizācijas sistēmas; atjaunoti ūdensvada, kanalizācijas un elektroapgādes tīkli; veikta sanitāro mezglu pārbūve; vairākās iekštelpās veikti kosmētiskie remonti. Pašlaik tiek atjaunināts virtuves bloks (kā papildus darbi ārpus ES fonda projekta), tiek pārbūvēti ieejas mezgli, kā arī ierīkotas evakuācijas izeju durvis un kāpnes. Daži būvdarbu veidi nav tieši saistīti ar energoefektivitāti, taču bez tiem nav iespējams nodot bērnudārza renovēto ēku ekspluatācijā.

Būvdarbu mērķis ir dārziņa ēkas patērētas siltuma un elektroenerģijas samazināšana. Saskaņā ar projektēšanas biroja no Valmieras SIA „Wonderfull” izstrādāto būvprojektu, ekonomija varētu sasniegt 40-45%. Bez tā tiks uzlabots pirmsskolas iestādes ēkas vizuālais veidols, kas piešķirs košākos akcentus visa Jaunās Forštates mikrorajona ainavai. Saskaņā ar ģenerāluzņēmēja līgumu, būvdarbiem ir jābūt pabeigtiem līdz 2017. gada 8. oktobrim. Savukārt, projekta darbību īstenošanas laiks pēc vienošanās noslēgšanas ir 18 mēneši, šajā gadījumā līdz 2019. gada 25. janvārim.

Būvdarbu būvuzraudzību un autoruzraudzību nodrošina SIA „Inri” speciālisti.

Projekta kopējie izdevumi sastāda 826159 eiro, no tiem attiecināmās izmaksas ir 653778 EUR, neattiecināmās izmaksas ir 172381 EUR. Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums nodrošinās 85% no attiecināmajiem izdevumiem. Valsts budžeta dotācija pašvaldībai ir 4,5% no attiecināmajiem izdevumiem. Daugavpils pašvaldības finansējums sastādīs 10,5% no attiecināmajiem izdevumiem, kā arī neattiecināmās izmaksas ir jāsedz projekta īstenotājam pašam.

 

Informāciju sagatavoja:

Artjoms Mahļins

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Projektu nodaļas vecākais eksperts projektu jautājumos

e-pasts: artjoms.mahlins@daugavpils.lv




Atpakaļ