Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-08-2017

Parakstīta vienošanās par 3. bērnudārza energoefektivitātes paaugstināšanas projektu


25. jūlijā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš parakstīja vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Eiropas Savienības fonda projekta Nr. 4.2.2.0/17/I/001 Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē Nr.3 – Raipoles ielā 8, Daugavpilī” īstenošanu.

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2016. gada 8. marta noteikumiem Nr. 152 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 4.2.2. specifiskā atbalsta mērķa “Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldības ēkās” īstenošanas noteikumi”, renovācijas darbi 3. bērnudārzā jau norit no šī gada marta. Būvdarbus veic ģenerāluzņēmējs SIA „Belmast Būve” (atbildīgais būvdarbu vadītājs Aleksejs Turčenko).

Līdz šim brīdim ir paveikti šādi būvdarbi objektā: veikta ēkas 1. korpusa cokola un fasādes siltināšana un apdare; nosiltināts jumts; ierīkotas jaunās apkures, ventilācijas un automātiska ugunsgrēka signalizācijas sistēmas; atjaunoti ūdensvada, kanalizācijas un elektroapgādes tīkli; veikta sanitāro mezglu pārbūve; vairākās iekštelpās veikti kosmētiskie remonti. Turpinās jauno PVC logu montāža, 2. korpusa cokola siltināšanas darbi. Daži būvdarbu veidi nav tieši saistīti ar energoefektivitāti, taču bez tiem nav iespējams nodot bērnudārza renovēto ēku ekspluatācijā.

Būvdarbu mērķis ir dārziņa ēkas patērētas siltuma un elektroenerģijas samazināšana. Saskaņā ar projektēšanas biroja no Rīgas SIA „Baltex Group” izstrādāto būvprojektu, ekonomija varētu sasniegt 45-48%. Bez tā tiks uzlabots pirmsskolas iestādes ēkas vizuālais veidols, kas piešķirs košākos akcentus visa Jaunās Forštates mikrorajona ainavai. Saskaņā ar ģenerāluzņēmēja līgumu, būvdarbiem ir jābūt pabeigtiem līdz 2017. gada 1. decembrim. Savukārt, projekta darbību īstenošanas laiks pēc vienošanās noslēgšanas ir 18 mēneši, šajā gadījumā līdz 2019. gada 25. janvārim.

Būvdarbu būvuzraudzību veic SIA „Inri” speciālisti, bet autoruzraudzību nodrošina SIA „Baltex Group”.

Projekta kopējie izdevumi sastāda 1097301 eiro, no tiem attiecināmās izmaksas ir 718366 EUR, neattiecināmās izmaksas ir 378935 EUR. Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums nodrošinās 85% no attiecināmajiem izdevumiem. Valsts budžeta dotācija pašvaldībai ir 4,5% no attiecināmajiem izdevumiem. Daugavpils pašvaldības finansējums sastādīs 10,5% no attiecināmajiem izdevumiem, kā arī neattiecināmās izmaksas ir jāsedz projekta īstenotājam pašam.

 

Informāciju sagatavoja:

Artjoms Mahļins

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Projektu nodaļas vecākais eksperts projektu jautājumos

e-pasts: artjoms.mahlins@daugavpils.lv




Atpakaļ