Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-08-2017

Daugavpils lidostas attīstība ir iespējama tikai ar investora piesaisti


Daugavpils lidosta ir svarīgs reģiona attīstības faktors, taču lidostas attīstības projekts nav prioritāte pašvaldības darbā. Par to paziņoja Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Pēc ekspertu ziņojuma, ir trīs lidostas attīstības scenāriji. Tie paredz izdevumus 24 milj., 9 milj. eiro vai 2 milj. eiro, kā arī Domes finansējumu turpmāko zaudējumu segšanai. Pašvaldība nevar atļauties tādus tēriņus.

Pašreizējais ES fondu apguves periods neparedz lidostas attīstības projekta Eiropas finansējumu. Iepriekšējā plānošanas perioda iespējas šo mērķu sasniegšanai bija palaistas garām.

,,Sakarā ar to, ka nav paredzēts Eiropas un valsts finansējums, lidosta šodien nav attīstības prioritāte. Mēs izbeigsim jauna valdes locekļa meklējumus. Projekts tiks iesaldēts līdz tam brīdim, kamēr nesameklēsim investoru. Tagad tiek gatavota dokumentācija par lidostas infrastruktūru un par iespējamiem šī projekta ieguvumiem un trūkumiem. Tikai gadījumā, ja kāds ārzemju investors vēlēsies attīstīt šo tematiku, projekta realizācija tiks turpināta”, atzīmēja A. Elksniņš.

A. Elksniņš paziņoja, ka Domei ļoti svarīgi darbi darāmi sociālo projektu un sociālo mājokļu celtniecības jomā.




Atpakaļ