Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-08-2017

“Grafiti festivāls” Daugavpilī


Sestdien, 29 jūlijā, Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jauniešu neformālās izglītības centrā norisinājās “Grafiti festivāls”. Festivāla galvenie varoņi bija dalībnieki no Erasmus + projekta “Graffiti Youth”, kuri pārstāvēja 4 valstis – Nīderlandi, Grieķiju, Spāniju un Latviju.

Nedēļas laikā jaunieši Jauniešu neformālās izglītības centra teritorijā veidoja grafiti galeriju, kuras galvenā tēma ir jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas viņu valstīs. Bez tam, tika izgleznotas 12 Jauniešu neformālās izglītības centra kabinetu durvis un siena pretī galvenajai ieejai. Grafiti festivāla laikā visi interesenti varēja apskatīties jauniešu darbus uz Jauniešu centra pagalma žoga sienas, kā arī iekštelpās. Jaunieši pastāstīja klātesošajiem ko tie ir atveidojuši, kā arī dziedāja un dejoja. Neskatoties uz stiprajām lietus gāzēm, jautrā atmosfērā visi klātesošie varēja izmēģināt savas grafiti spējas un izrotāt automašīnu, lai no vienkāršas automašīnas tā kļūtu par mākslas objektu. Pasākuma laikā dalībnieki jautri pavadīja laiku un iedvesmojās veidot savus mākslas darbus.

Festivālu atbalstīja Daugavpils pilsētas dome un programma Erasmus +. Grafiti festivālu organizēja jaunatnes sporta biedrība “Ielu vingrošana” sadarbībā ar biedrību „Erfolg”, Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jauniešu neformālās izglītības centru un Jaunatnes nodaļu.

Paldies, visiem festivāla dalībniekiem par paveikto darbu. Esat laipni aicināti apskatīt grafiti galeriju Jauniešu neformālās izglītības centra iekšpagalmā un iekštelpās. Jauniešu neformālās izglītības centrs atrodas Daugavpilī, Varšavas ielā 45.

 

Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa




Atpakaļ