Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

31-07-2017

Daugavpils domē apbalvoja Latvijas olimpiādes uzvarētājus un godalgoto vietu ieguvējus (VIDEO)


Jaunajiem Daugavpils olimpiešiem pilsētas vadība dāvāja svētkus. Aizvadītajā piektdienā, 28. jūlijā, pilsētas domes konferenču zālē tika godināti Latvijas Jaunatnes olimpiādes uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji. Olimpiāde norisinājās Cēsīs no 7. līdz 9. jūlijam, un tajā piedalījās vairāk nekā 250 Daugavpils sportisti un viņu treneri. Apbalvošanas ceremonijā piedalījās Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, priekšsēdētāja pirmais vietnieks Rihards Eigims, priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska, ka arī Sporta un jaunatnes departamenta un Daugavpils bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvji. Šogad pirmo reizi sertifikātus par naudas balvu saņēma ne tikai pirmo, bet arī otro un trešo vietu ieguvējiem. Mūsu sportisti izcīnīja 73 medaļas: 28 zelta, 22 sudraba un 23 bronzas.

Daugavpils olimpieši sacentās 16 sporta veidos un praktiski visos no tiem parādīja labus rezultātus. Dažās disciplīnās mūsu sportistiem bija izcili sasniegumi. Trešo reizi pēc kārtas Daugavpils olimpiādē ieguva 2. vietu komandu ieskaitē, piekāpjoties vienīgi Rīgai.

Lieliskus rezultātus parādīja arī Daugavpils cīkstoņi. Viņi ieguva 21 medaļu, no tām 10 zelta. Īpašs lepnums ir par komandu sporta veidiem. Spīdoši sevi parādīja mūsu futbolisti: futbola centra „Daugavpils” U-16 komanda pirmo reizi Latvijas olimpiādē izcīnīja uzvaru.

Šajā olimpiādē pirmo reizi notika sacensības 3x3 ielu basketbolā. Daugavpils meitenes neatstāja sāncensēm nekādas izredzes un ierakstīja savus vārdus olimpiādes vēsturē , izcīnot pirmo čempionu titulu.

Par labākajiem Latvijā kļuva arī Daugavpils taekvondo centra „Jitae” cīkstoņi. No sešām dalībnieku kategorijām četrās viņi izcīnīja uzvaru, iegūstot 7 medaļas (4 - zelta) un pirmo vietu komandu ieskaitē.

Naudas balvām olimpiešiem no pilsētas budžeta tika piešķirti 13 620 eiro. Sveicot sportistus un viņu trenerus, Rihards Eigims norādīja, ka pašvaldība ir ieinteresēta radīt atbilstošus apstākļus treniņiem un sacensību rīkošanai. Viņš arī teica, ka pašvaldība ir iecerējusi turpmāk naudas balvas piešķirt ne tikai treneriem, kuru audzēkņi ir izcīnījuši pirmās vietas, bet arī tiem, kuru audzēkņi ir ieguvuši otro un trešo vietu.

Šajā dienā pilsētas Domes pateicības tika pasniegtas arī pieciem Daugavpils sportistiem – X Baltijas jūras valstu jaunatnes sporta spēļu uzvarētājiem un godalgoto vietu ieguvējiem. Viņi piedalījās Latvijas basketbola, volejbola un paukošanas izlašu sastāvā. Baltijas valstu spēles norisinājās Baltkrievijas pilsētā Brestā vienlaikus ar Latvijas Jaunatnes olimpiādi.




Atpakaļ