Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-07-2017

Daugavpils pārņēma Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidentūru


Trešdien, 26. jūlijā, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA)  biedru pārstāvju – Latvijas Republikas pilsētu domju priekšsēdētāju – kopsapulces laikā notika  LLPA prezidenta maiņa.

Līdzšinējā LLPA prezidējošā pilsēta – Ventspils – nodeva prezidējošās pilsētas pilnvaras Daugavpilij.

Tāpat tika apstiprināts LLPA darba plāns laika posmam no 2017. gada 1. jūlija līdz 2018. gada 30. jūnijam un neatliekami pasākumi reģionālās attīstības stimulēšanā, apspriesti jautājumi par veselības aprūpes un pakalpojumu nodrošināšanu, tai skaitā, valsts finansējums slimnīcām, deinstitucionalizācijas plāna izstrādē konstatētās problēmas un priekšlikumus turpmākajai rīcībai.

Biedrība „Latvijas Lielo pilsētu asociācija” (LLPA) dibināta 2001. gadā ar mērķi veidot ciešāku sadarbību ekonomisko, saimniecisko sakaru un kultūras jomā starp LLPA biedriem – deviņām republikas pilsētām: Daugavpili, Jelgavu, Jēkabpili, Jūrmalu, Liepāju, Rēzekni, Rīgu, Valmieru, Ventspili. 

LLPA pārstāv vairāk kā 50% visu Latvijas iedzīvotāju un ražotāju intereses, radot vairāk kā 70% no Latvijas iekšzemes kopprodukta, piesaista vislielāko investīciju apjomu un rada lielāko inovatīvo produktu un pakalpojumu apjomu.

Saskaņā ar LLPA statūtiem, LLPA mērķis ir īstenot republikas pilsētu tiesisko interešu aizsardzību un veicināt to savstarpējo sadarbību un attīstību, kā arī veicināt sadarbību ar citām institūcijām un organizācijām.

Andrejs Elksniņš: “Daugavpilij tagad ir unikāla  iespēja pacīnīties par taisnīgu Eiropas finansējuma sadali Latgales un Daugavpils interesēs. Mūsu prioritātes - projekti veselības aizsardzības jomā, investīcijas infrastruktūrā jaunu darba vietu izveidošanai, sociālie projekti,  ES fondu pieejamā finansējuma piesaistes un to efektīvas un kvalitatīvas ieviešanas veicināšana republikas pilsētām. Mums jāturpina darbs  problēmjautājumu risināšanā, kas kavē finansējuma efektīvu apguvi. Jāstimulē arī dažādu finanšu instrumentu piesaiste republikas pilsētām to attīstības veicināšanai. Svarīgs jautājums ir atbalsts uzņēmējdarbības vides attīstībai un pilsētplānošana. Jārisina arī pašvaldību finanšu jautājumi, izglītības jautājumi, juridiska satura jautājumi, sociālie un veselības jautājumi, apsaimniekošanas jautājumi, sabiedriskās drošības un kārtības jautājumi.”.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ