Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-07-2017

Rihards Eigims: lemsim par to, kas un kā izmantos sporta kompleksu „Celtnieks” (VIDEO)


Šonedēļ Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Rihards Eigims turpināja iepazīšanos ar pilsētas sporta bāžu stāvokli. 24. jūlijā kopā ar Sporta un jaunatnes departamenta vadītājiem viņš apmeklēja sporta kompleksu „Celtnieks”. Maksimāli tas tiek noslogots no marta līdz novembrim. Futbols, cīņas sports un peldēšana ir vieni no galvenajiem šī kompleksa sporta veidiem, tomēr šeit var trenēties arī bokseri, vieglatlēti un svarcēlāji. Administrators Valentīns Ļubarskis norādīja, ka sporta komplekss ir diezgan pieprasīts. Tā ikgadējie ienākumi sastāda aptuveni 100 000 eiro. Futbola laukumā katru dienu nodarbojas līdz pat 250 sportistiem, notiek arī dažādas sacensības. Ir gadījumi, kad tajās piedalās 15-16 komandas, bet ģērbtuves ir tikai divas. Futbola laukums ar mākslīgo segumu tiek ekspluatēts kopš 2011. gada, bet vieglatlētikas celiņš  - jau kopš 90.-tajiem un ir nolietojies. Tomēr galvenā problēma, pēc administratora domām, ir sporta kompleksa nenoteiktais liktenis.

Sporta un jaunatnes departamenta vadītāja p.i. Mihails Jenbajevs iepazīstināja ar 2012. gadā izstrādāto kompleksa renovācijas projektu, kas nav zaudējis aktualitāti. Viņš uzskata, ka projekta īstenošanai nebūs nepieciešami lieli tēriņi, un tas ļaus atrisināt vairākus uzdevumus: ierīkot viesnīcu ar 80 vietām, zāles cīkstoņiem, bokseriem, smagatlētiem un atsevišķu zāli sacensībām šajos sporta veidos. Turklāt projektā paredzēts uzbūvēt autostāvvietas un tenisa kortus. Rihards Eigims apskatīja visas kompleksa telpas. Baseins piedāvātajā projektā nav iekļauts, tostarp Valentīns Ļubarskis pastāstīja, ka mēneša laikā to apmeklē 600-700 bērni, neskaitot pieaugušos. Pagājušajā gadā šeit tika ieklāta apsildāmā grīda.

Pēc logu un apkures ierīču nomaiņas cīņas zālē ir radīti komfortabli apstākļi: agrāk ziemā temperatūra nepārsniedza 10 grādus. Bet neatrisināto problēmu joprojām daudz. Ūdens un siltuma apgādes caurules sarūsējušas, tās nepārtraukti ir jālabo.

Teritorijā atrodas vairākas pagājušā gadsimta 50.-60.-tajos gados būvētas ēkas, kas gadiem netiek izmantotas. Kopumā sporta komplekss rada drūmu iespaidu. Rihards Eigims norādīja, ka vienkāršākais risinājums būtu nojaukt daļu no ēkām un atteikties no dažiem pakalpojumiem, tomēr pašvaldībai ir jārūpējas par tiem, kas profesionāli nenodarbojas ar sportu, kā arī par iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem.

Tagad ir jāsastāda rīcības plāns un jānosaka prioritātes sporta kompleksa „Celtnieks” modernizācijai.




Atpakaļ