Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-07-2017

Daugavpils domes Pilsētas saimniecības komiteja aktīvi iesaistās ceļu infrastruktūras uzlabošanas darbā (VIDEO)


20. jūlijā notika jaunās Daugavpils pilsētas domes Pilsētas saimniecības komitejas pirmā sēde, kurā deputāti izskatīja vairākus jautājumus, kas skar pilsētas ceļu būvniecību, rekonstrukciju, remontu un apsaimniekošanu. Par visiem jautājumiem ziņojumu sniedza komitejas priekšsēdētājs Igors Prelatovs. Viņš norādīja, ka daudzi dienas kārtībā iekļautie jautājumi bija aktuāli jau sen, un to risinājumi arī bija atrasti, taču dažādu iemeslu dēļ netika īstenoti. Tāpēc ir pienācis laiks sākt īstenot pilsētas ceļu infrastruktūras un transporta kustības organizācijas uzlabošanas plānus. Viens no galvenajiem uzdevumi ir ceļu būvniecība līdz daudzdzīvokļu mājām Ruģeļu mikrorajonā. Ciemats pastāv jau vairāk nekā 20 gadus, taču piebraucamie ceļi ir diezgan sliktā stāvoklī. Pašlaik norit ceļa seguma rekonstrukcija posmā no Jelgavas ielas līdz Gaismas ielai. Ir nepieciešams arī sakārtot teritoriju 6 hektāru platībā Akadēmiķa Graftio ielas rajonā. Tika pieņemts lēmums uzdot Pilsētbūvniecības un vides komisijai izstrādāt teritoriālo plānojumu.

Vēl viens nozīmīgs projekts ir Viestura ielas rekonstrukcija posmā no 18. Novembra līdz Kr. Valdemāra ielai. Visa tehniskā dokumentācija jau ir izstrādāta, pirms gada veiksmīgi noritēja sabiedriskā apspriešana. Projekts paredz divu joslu būvniecību, labā pagrieziena ierīkošanu no Raiņa ielas uz Viestura ielu. Sadalošā josla tiks sašaurināta, veco avārijas stāvoklī esošo koku vietā tiks iestādīti jauni, tiks veikts braucamās daļas un trotuāra remonts, uzstādīts luksofors.

Būvniecību ir plānots uzsākt šogad, taču galvenie darbi tiks veikti 2018. gadā. Vēl viens aktuāls un neatrisināts jautājums ir bruģa seguma remonts 150 kvadrātmetru platībā Cietokšņa un Sakņu ielas krustojumā. Sliežu galva ir pacēlusies par 10 cm, kas nereti rada gājējiem nepārvaramus šķēršļus. Lietus laikā veidojas milzīga peļķe, tāpēc ir nepieciešama ūdens novade. Novērst šo problēmu bija plānots tramvaja sliežu rekonstrukcijas projekta īstenošanas gaitā, taču konkurss ir apturēts, bet remonts ir nepieciešams nekavējoties.

Deputāti aktualizēja 3 esošos un izskatīja 14 jaunus projektus, galvenokārt par satiksmes drošības nodrošināšanu pilsētas ielās. Deputāti arī atbalstīja priekšlikumu noslēgt līgumu ar uzņēmumu „Daugavpils ūdens” par tehnoloģiskā ceļa uz 524 km nodošanu pašvaldības apsaimniekošanā. Ceļš ved ne tikai uz ūdensgūtni, bet arī uz pilsētnieku dzīvojamajām mājām. Galīgo lēmumu visos izskatītajos jautājumos deputāti pieņems Domes sēdē. Transporta infrastruktūras pie bijušā tirdzniecības centra „K-Rauta”, kur plāno uzsākt darbību liela tirdzniecības kompānija, modernizācijas projektu tika nolemts nodot Transporta komisijai.




Atpakaļ