Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-07-2017

Daugavpils mēra A. Elksniņa tikšanās ar Krievijas vēstnieku Latvijā J. Lukjanovu: „Esam atvērti sadarbībai dažādās nozarēs” (VIDEO)


13. jūlijā pēc pilsētas domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ielūguma Daugavpili apmeklēja Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs. Diplomāts vizītē ieradās kopā ar Krievijas vēstniecības vecāko padomnieku Vadimu Vasiļjevu un Rīgas Maskavas nama direktoru Juriju Silovu. Tikšanās laikā  pārrunāti dažādi jautājumi, tostarp ekonomiskās sankcijas, abu valstu savstarpējās attiecības un sadarbības iespējas pašvaldību līmenī. Pēc tikšanās notika preses konference pilsētas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kurā tika informēts par tikšanās rezultātiem. Vēstnieks pastāstīja, ka pirmo reizi apmeklēja Daugavpili šī gada marta sākumā, taču šodien pilsēta viņam iepatikās vairāk. Viņš arī norādīja uz abpusējiem centieniem veidot efektīvu sadarbību. Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš uzsvēra, ka labu kaimiņattiecību pamatā ir draudzība, abpusēji izdevīga sadarbība un darbs dažādos virzienos abu valstu interesēs.

Jevgeņijs Lukjanovs diplomātiskās attiecības starp Latviju un Krieviju vērtē kā daudzpusīgas un konstruktīvas. Viņš norādīja uz to, ka mūsu valstis pašas neieviesa sankcijas viena pret otru, un tas var kalpot par pamatu sadarbības veicināšanai. Kā piemēru viņš minēja kravu apgrozījuma pieaugumu Latvijas ostās. Pašreizējos apstākļos kā visperspektīvāko partnerības virzienu viņš minēja pārrobežu sadarbību, kas nav pakļauta sankcijām.

Domes priekšsēdētājs uzskata, ka jau tagad ir jāgatavojas sankciju atcelšanai, lai stiprinātu savas pozīcijas valsts un vietējā līmenī un nākotnē attīstītu tās nozares, kurām šobrīd pieeja ir liegta.

Noslēdzot savu vizīti, Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs apmeklēja Daugavpils kultūrvēsturiskos objektus.




Atpakaļ