Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-07-2017

Uzņēmums “Daugavpils siltumtīkli” plāno ņemt kredītu 14 miljonu eiro apmērā


Siltuma tarifa samazināšana nav ekonomiski iespējama uz uzņēmuma “Daugavpils siltumtīkli” peļņas rēķina, uzskata Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Tarifu var samazināt, attīstot uzņēmumu, samazinot izdevumus, modernizējot siltumtrases un samazinot zudumus.

13. jūlijā uz Domes sēdi aicināti “Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Andrejs Kuzņecovs un Stratēģiskās plānošanas un attīstības struktūrvienības vadītājs Jurijs Zaicevs. Viņi informēs par situāciju uzņēmumā, peļņas izmantošanas un tarifa samazināšanas plāniem.

   Andrejs Elksniņš skaidro, ka uzņēmuma vadība ar iepriekšējās Domes vadības atļauju izstrādāja dokumentus kredīta 14 miljonu eiro apmēra ņemšanai. Šis fakts ļoti pārsteidza jauno Domes vadību.

  «Domes sēdes laikā plānojam saņemt informāciju par privāto uzņēmumu darbu pilsētas Siltumcentrālēs, uzzināt, kāpēc uzņēmums zaudēja koģenerācijas licenci un iespējamo valsts finansējumu. Tas viss kļuva par iemeslu tam, ka  “Daugavpils siltumtīkli” piedāvā pilsētai paņemt kredītu 14 miljonu eiro apmērā,  jaunas siltumstacijas būvniecībai, kuru viņi varēja uzbūvēt, izmantojot ES līdzekļus”, - uzsvēra A. Elksniņš.




Atpakaļ