Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-07-2017

Riharda Eigima pirmā iedzīvotāju pieņemšana: mēs esam orientēti uz rezultātu (VIDEO)


Jūlijā Daugavpils pilsētas administrācijas vadītāji uzsāka iedzīvotāju pieņemšanu personīgos jautājumos. 3. jūlijā pilsētas iedzīvotājus pieņēma Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, bet 10. jūlijā kā pirmais no vicemēriem pieņemšanu organizēja Rihards Eigims. Starp viņa atbildības jomām ir dzīvokļu, saimnieciskie un sociālie jautājumi. Lai operatīvāk varētu risināt šos jautājumus, uz pieņemšanu tika uzaicināti attiecīgo uzņēmumu un iestāžu vadītāji.  Pilsētnieki vērsās ar visdažādākajiem jautājumiem – iekārtošanās darbā, dzīvokļa remonts, parādu dzēšana par komunālajiem pakalpojumiem. Daudzi jau bija vērsušies vairākās instancēs, taču nekur nerada atsaucību. Piemēram, jauna ģimene dzīvo pašvaldības dzīvoklī, parādu viņiem nav. Aleksandrs stāsta, ka viņam solīja atsūtīt meistaru un nomainīt logus, šī gada sākumā  veikta apsekošana, taču tālāk šī lieta nav pavirzījusies. Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DDzKSU) tehniskais direktors Māris Garkuls apņēmās personīgi noskaidrot šo situāciju un  rīkoties.

Ar šādiem lūgumiem – nomainīt logus, radiatorus, ieejas durvis – vērsās vēl vairāki pašvaldības dzīvokļu īrnieki. Daudzi savu jautājumu adresēja tieši Domei, apejot namu pārvaldi vai DzKSU. Māris Garkuls izskaidroja kārtību, kādā ir jāvēršas ar saviem jautājumiem, un remontdarbu veikšanas nosacījumus.

Sarežģījumus var radīt dzīvokļa īrnieka parādi par komunālajiem pakalpojumiem, taču arī šai problēmai var rast risinājumu. Ir jāatnāk uz DzKSU, jāuzraksta iesniegums un jāsastāda parāda dzēšanas grafiks. Šādā gadījumā uzņēmums parādniekam nepiemēro soda sankcijas. Pilsētas iedzīvotāji, kuri dzīvo pašvaldības dzīvokļos, tai skaitā ar krāsns apkuri, un ir nonākuši krīzes situācijā, var arī vērsties Daugavpils domes Sociālajā dienestā pēc materiālās palīdzības. Sociālās palīdzības nodaļas vadītāja Marina Germane paskaidroja, ka trūcīgajiem tiek piešķirts pabalsts veselības aprūpei, malkas iegādei, dzīvokļa pabalsts.  Turklāt katrs iedzīvotājs var pretendēt uz 1500 eiro saņemšanu plānveida operācijas veikšanai.

Pieņemšanas laikā Domes priekšsēdētāja 1. vietniekam Rihardam Eigimam vairākkārt nācās zvanīt citiem pašvaldības uzņēmumu vadītājiem, lai noskaidrotu trūkstošo informāciju vai uzdotu iespējami ātrāk rast radušās problēmas risinājumu. Viņš uzskata, ka ir iespējams atrisināt jebkuru jautājumu, ir jārīkojas saskaņoti, jāmeklē nestandarta pieejas un jāsasniedz rezultāts.

Atgādinām, ka Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš pieņems iedzīvotājus 17. jūlijā, pieraksts 14. jūlijā, bet priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs – 25. jūlijā, pieraksts 21. jūlijā. Pilsētas iedzīvotāju pieņemšanas grafiks augustam tiks publicēts pilsētas domes mājaslapā www.daugavpils.lv.




Atpakaļ