Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-07-2017

Nils Ušakovs: sadarbība starp Latvijas lielākajām pašvaldībām nāks par labu iedzīvotājiem (VIDEO)


7. jūlijā Daugavpili darba vizītē apmeklēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Kopā ar viņu ieradās galvaspilsētas pašvaldības dažādu nozaru speciālisti. Sarunā ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju puses pārrunāja iespējamās partnerības perspektīvas un nonāca pie kopīga viedokļa: abpusēji izdevīga sadarbība var tikt attīstīta dažādās nozarēs, tai skaitā daugavpilieša kartes ieviešanā, kas piešķirtu dažādas atlaides, municipālo aptieku izveidošanā, kā arī informācijas un publikāciju apmaiņā. Tikšanās dalībnieki iezīmēja konkrētas sadarbības iespējas izglītības, kultūras, sporta, tūrisma, uzņēmējdarbības atbalsta un investīciju piesaistes jomās, kas dos iespēju palielināt darbavietu skaitu. Rīgas kolēģu pieredze var sniegt nenovērtējamu palīdzību.

Daugavpils domes vadība uzskata, ka galvaspilsētas speciālistu pieredze var palīdzēt dažādu pasākumu organizēšanā, tai skaitā ārvalstu vizīšu. Ir plānots, ka viena no tuvākajām kopīgajām vizītēm būs uz Maskavu. Pastaigas laikā pa pilsētu, aprunājoties ar iedzīvotājiem un apmeklējot kultūrvēsturiskos objektus, pašvaldību vadītāji pārliecinājās par nepieciešamību veidot ciešus kontaktus. Viesus laipni uzņēma Krievu nama viesmīlīgie saimnieki, iepazīstinot ar esošajām un jaunām kolekcijām un izstādēm. Viena no tām ir par godu valsts simtgadei izveidotā istaba „Mēs savai Latvijai”. Nils Ušakovs ar pateicību pieņēma kā dāvanu vienu no mūsu lieliskā mākslinieka Pjotra Hudabčonoka darbiem. Rīgai ir liela pieredze kultūras pasākumu organizēšanā, 2014. gadā tā kļuva par Eiropas kultūras galvaspilsētu, tāpēc Daugavpils kolēģiem bija noderīgi uzzināt masu pasākumu organizēšanas nianses. Augustā notiks Rīgas svētki, un Daugavpils speciālisti tika ielūgti apmeklēt galvaspilsētu laikā, kad notiek gatavošanās svētkiem, lai tuvāk iepazītos ar sagatavošanās procesu. Rīdzinieki piedāvā Daugavpilij vispusīgu atbalstu.

Nils Ušakovs un Andrejs Elksniņš apmeklēja visus Daugavpils dievnamus, kas atrodas Baznīcu kalnā. Ar garīdzniekiem tika pārrunāta ideja par Reliģisko konfesiju padomes izveidi pašvaldībā. Šī iecere tika atbalstīta. Rīgā šāda padome darbojas kopš 2009. gada, un tā palīdz risināt daudzus praktiskus jautājumus.

Latvijas divu lielāko pašvaldību vadītāji atzina, ka Rīgas pieredze var tikt izmantota, ņemot vērā Daugavpils specifiku, un vienojās izstrādāt un parakstīt sadarbības memorandu, kas paredz vairāku praktisku uzdevumu īstenošanu abu pilsētu attīstībai.




Atpakaļ