Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-07-2017

Līvija Jankovska: pilsētas izglītības sistēmai nepieciešams pašvaldības atbalsts (VIDEO)


Visas nedēļas garumā Daugavpils domes vadība organizēja tikšanās ar pašvaldības uzņēmumu un iestāžu kolektīviem. Pēdējā tikšanās notika ar Izglītības pārvaldes nodaļu vadītājiem un atbildīgajiem darbiniekiem. Pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska iepazinās ar viņu funkcijām un amata pienākumiem, kā arī ar Izglītības pārvaldes struktūru. Tā ietver 18 skolas, 28 pirmsskolas izglītības iestādes, bērnu un jauniešu centru „Jaunība” un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu „Saules skola”. Šīs lielās saimniecības uzturēšanai no pilsētas budžeta tiek piešķirti vislielākie līdzekļi: šogad tie ir 45,5 miljoni eiro no kopējā 103 miljonu eiro budžeta. Pusotras stundas ilgās sarunas laikā kolēģi detalizēti pārrunāja plašu jautājumu loku: sākot no centralizēto eksāmenu rezultātiem un izglītības kvalitātes, līdz Eiropas fondu līdzekļu apgūšanai.

Speciālisti pievērsa uzmanību arī bērniem, kuriem ir nepieciešama speciālā izglītība, un īpašajiem mācību apstākļiem. Ir nepieciešams arī radīt papildus vietas pirmsskolas izglītības iestādēs. Rindā uz bērnudārzu gaida aptuveni simts 2015.-2016. gadā dzimušie bērni. Līvija Jankovska uzsvēra, ka pašlaik pats galvenais ir sagatavoties jaunā mācību gada sākumam.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova atgādināja, ka speciālistiem ir nepieciešama palīdzība izglītības sistēmas attīstības koncepcijas izstrādei, sākot no 2018. gada. Tajā ir jāņem vērā demogrāfiskā situācija: saskaņā ar jūlija datiem kopējais 1. un 10. klašu skolēnu skaits ir samazinājies par 250 cilvēkiem.

Tika pārrunāti arī jautājumi par skolēnu ar sliktām sekmēm uzņemšanu 10. klasē un finansējumu klasēm, kurās ir mazāk par 25 skolēniem. Izglītības pārvaldes vadītāja norādīja, ka ir aktuāls arī jautājums par sociālās palīdzības sniegšanu pedagogiem no pašvaldības puses, tāpēc ir jāveido dialogs ar izglītības darbinieku arodbiedrību. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis par nepieciešamību veidot ciešus kontaktus un veicināt savstarpēju sapratni un atbalstu.




Atpakaļ