Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-07-2017

DRS problēmas pašvaldība risinās tiešā un atklātā dialogā ar medicīnas darbiniekiem (VIDEO)


Pilsētas domes jaunās vadības un Daugavpils reģionālās slimnīcas kolektīva tikšanās iemesls lielā mērā bija ģimenes ārstu streiks, kas apliecināja, ka problēmas veselības aprūpes sistēmā ir jārisina nekavējoties. Vienlaikus streiks bija pirmais solis uz atklātu dialogu un kopīgu lēmumu pieņemšanu. Uz tikšanos ieradās Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš un konsultatīvās darba grupas locekļi, kura tika izveidota vispusīgai esošās situācijas analīzei un rekomendāciju izstrādei situācijas uzlabošanai. Tikšanās sākās ar jautājuma par slimnīcas 1,5 miljonu eiro parāda apspriešanu. Jānorāda, ka citas slimnīcas, piemēram, Rēzeknē un Jēkabpilī, strādā ar peļņu. Domes priekšsēdētājs atzina, ka finansiālā problēma ir detalizēti jāizskata. Viņš uzsvēra, ka pašvaldība vēlas izprast, kā ir izveidojies tik liels parāds, kāpēc finansējums tiek piešķirts, bet kvotas slimnīca neizpilda.

Tika pārrunāts arī zemais atalgojums, kadru trūkums, materiāli tehniskās bāzes uzlabošana, modernu tehnoloģiju ieviešana un Daugavpils reģionālās slimnīcas infrastruktūras attīstība. Runājot par kadru problēmas risinājumu, Domes deputāts Aivars Zdanovskis norādīja, ka pašvaldība, no savas puses, var piešķirt jaunajiem speciālistiem dzīvokli, vietu bērnudārzā viņu bērniem, taču algas jautājums ir valdības kompetencē. Valstij ir arī jārūpējas par pacientu ārstēšanu, kuru skaits iedzīvotāju novecošanas dēļ nemitīgi pieaug.

Andrejs Elksniņš pauda savu principiālo nostāju, kas ne reizi vien ir izskanējusi no parlamenta tribīnes – Daugavpils reģionālajai slimnīcai ir jābūt valsts īpašumā, jo tā medicīnas iestādei piešķir finansējumu. Tomēr valdība izvēlas novelt visas problēmas uz vietējo pašvaldību pleciem. Domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska apstiprināja, ka pašvaldība turpinās visas iesāktās programmas, taču ieviesīs tajās korekcijas, ņemot vērā izveidojušos situāciju un medicīnas darbinieku viedokli.

Veselības aprūpe ir viena no pilsētas domes darbības prioritātēm. Šobrīd svarīgākie jautājumi ir finansējums un kadru politika. Slimnīcas vadītājs Reinis Joksts informēja, ka jau ir parakstīti līgumi ar 35 rezidentiem, kuri, pabeidzot studijas, strādās slimnīcā. Papildus līdzekļus ir plānots piesaistīt no pārrobežu sadarbības projektu un Eiropas struktūrfondu programmu īstenošanas. Tikšanās un konsultācijas ar Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes locekļiem un darbiniekiem notiks arī turpmāk.




Atpakaļ