Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-07-2017

Denisa Vasiljeva mamma lūdz pašvaldības palīdzību


6. jūlijā Daugavpils Domē  priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš un 1. vietnieks Rihards Eigims tikās ar slavenā daiļslidotāja Denisa Vasiljeva mammu Regīnu Vasiljevu, lai pārrunātu radušās finansiālās problēmas, kam par iemeslu ir Daugavpils Olimpiskais centrs.

Deniss Vasiljevs šobrīd gatavojas ziemas olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies Korejā nākamā gada februārī. Viņš ir Latvijas olimpiskās vienības sastāvā. Latvijas Olimpiskā komiteja savas saistības izpildīja un finansējumu piešķīra. Daugavpils  Olimpiskā centra pieprasītais finansējums sportistu atbalstam no Daugavpils Domes  budžeta arī tika piešķirts, bet Deniss no šīs summas pašlaik saņēma niecīgu daļu, šīs naudas nepietiek treniņu procesa nodrošināšanai.  Deniss trenējas Šveicē, tāpēc māte griezās pašvaldībā ar lūgumu palīdzēt. Vēstules tika rakstītas arī iepriekšējai Domes vadībai, bet atbildes nebija.

Jaunā Domes vadība apsolīja, ka olimpietis bez finansējuma nepaliks. Rihards Eigims uzsvēra, ka pirmkārt, ir jārisina finansējuma problēma, bet pēc tam jāskaidro, kāpēc radās tāda situācija, kas pie tā vainīgs.

Rihards Eigims informēja, ka ir pieņemts lēmums par Ledus sporta skolas izveidi Daugavpilī, kurā būs arī daiļslidošanas nodaļa. Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš ierosināja apsvērt iespēju Denisam atbraukt uz Daugavpili un sniegt meistarklasi jaunajiem sportistiem. Daiļslidotāja karjera ir visai īsa, tāpēc Deniss domā pēc karjeras beigām atgriezties Daugavpilī. Bet šobrīd ir panākta vienošanās, ka Deniss Vasiljevs noslēgs līgumu ar Ledus skolu un skola saņems naudu, ko varēs izmantot jauno sportistu treniņu procesam. Rihards Eigims uzsvēra, ka tā ir pasaules prakse.

Regīna Vasiljeva pastāstīja, ka Denisa ceļš uz panākumiem bijis ļoti grūts, nebija naudas, daiļslidošana Daugavpilī sākās no nulles, nācās trenēties naktīs, jo citu laiku Ledus hallē nedeva. Tā bija pastāvīga cīņa ar grūtībām.

Regīna Vasiljeva ir optimistiski noskaņota, viņa izteica pateicību Domes vadībai par sapratni, par to, ka uzklausīja un solīja atrast naudu. Viņa apsolīja, ka Deniss darīs visu, lai pienācīgi sagatavotos olimpiskajām spēlēm, jo galvenais ir godam pārstāvēt savu valsti un dzimto pilsētu.

Andrejs Elksniņš izteica pateicību par to, ka izaudzināts talantīgs sportists, par neatlaidību, par Daugavpils vārda popularizēšanu pasaulē. Viņš uzsvēra, ka finansiālo problēmu atrisinās. Elksniņa kungs atzina, ka pirms prasīt no sportista rezultātus, pašvaldībai un valstij ir jāiedod. Bieži vien ierēdņi atceras par sportistiem tikai tad, kad ir sasniegti augsti rezultāti, bet pirms tam nav darījuši neko, lai šis rezultāts būtu, uzskata Andrejs Elksniņš.

Domes vadība novēlēja izturību ceļā uz Olimpiādi, lai izdodas parādīt labu sniegumu sacensībās, pirmkārt, slavinot savas pilsētas vārdu.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ