Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-07-2017

A.Elksniņš: Pašvaldības policija tiks reformēta


Pašvaldības policija līdz šim brīdim praktiski nestrādāja iedzīvotāju labā, gadiem ilgi tapa sodu, nevis preventīvā struktūra, norādīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

  Turpinās dienesta pārbaude par konstatētiem pārkāpumiem Pašvaldības policijas darbā. Pārbaudes laikā plānots noskaidrot, vai pašvaldības policijas priekšnieks Vladimirs Gudakovskis neiznīcināja dokumentus, kad bija ieslēdzies savā kabinetā, pārkāpjot aizliegumu atrasties savā darba vietā. Pārbaudīs arī to faktu, ka Pašvaldības policijas darbinieki nelaida savās telpās Valsts policijas darbiniekus.

Ieplānota arī finanšu revīzija. Pašvaldības policijas budžets katru gadu pieauga un 2017.gadā tas ieplānots 2,5 milj. eiro apmērā. Noskaidros arī  šaujamieroču pirkumu  lietderību, kas tika veikti lielā apjomā.

“Pašvaldības policijai jāmaina savu stratēģiju un taktiku. Iestādei jābūt atklātai attiecībā uz pilsētniekiem, jāpalīdz viņiem, jāskaidro.

Sods ir pēdējais līdzeklis, kuru var atļauties. Tāpat vajag pārskatīt Pašvaldības policijas personāla sastāvu. Tuvākajā laikā tiks iecelts  iestādes priekšnieka pienākumu izpildītājs. Struktūrā notiks izmaiņas” - paziņoja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.




Atpakaļ