Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-07-2017

Izglītības un zinātnes ministrijas un jaunās Daugavpils Domes vadības sadarbība sākusies


Šorīt Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Rihards Eigims tikās ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski.

Tikšanās laikā Kārlis Šadurskis apsveica Rihardu Eigimu  ar ievēlēšanu amatā un izteica cerību, ka turpmāk šādas tikšanās notiks regulāri un tās būs produktīvas. Ministrs uzskata, ka bija pareizs lēmums iecelt par izglītības jomas kuratori Līviju Jankovsku, jo viņā šajā nozarē strādā ļoti ilgus gadus un labi pārzina izglītības  sistēmu. Vicemēru atbildības sfēru sadalījums pēc profesionāliem kritērijiem ir ļoti tālredzīgs solis.

Rihards Eigims uzsvēra, ka izglītība Daugavpilī vienmēr ir bijusi pašvaldības prioritāte, lielākā daļa budžeta līdzekļu tiek atvēlēta tieši izglītībai. Daugavpils pašvaldībai ir ļoti lieli plāni. Jau šogad sāksies komunikāciju un materiāli tehniskās bāzes modernizācija sešās skolās. Vislielākais darbu apjoms ir plānots Valsts ģimnāzijā. Paralēli turpināsies citu izglītības iestāžu renovācijas projekti. Modernizācija, energoefektivitātes paaugstināšana notiek pateicoties ES finansējumam ar pašvaldības un valsts līdzfinansējumu. Tāpēc valdības atbalsts jauniem projektiem ir ļoti svarīgs Daugavpilij.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ