Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-07-2017

Rihards Eigims: “Risināsim spīdveja problēmas” (VIDEO)


Daugavpils Domes jaunais sastāvs saskaras ar virkni problēmu, kas saistītas ar finansēm. Naudas trūkumu izjūt  daudzas organizācijas, tai skaitā arī sporta organizācijas.

Par to, ka biedrība “Speedway Grand Prix of Latvia”  ir praktiski bezizejas situācijā, pašvaldības vadībai nebija zināms.

Tikšanās laikā ar Domes vadību un spīdveja kluba pārstāvjiem tika apspriesti jautājumi par šī populārā sporta veida nākotni. Biedrības vadītājs Valērijs Šidlovskis pastāstīja, ka stadiona, tehniskā parka un komandu uzturēšana gadā izmaksā 650-700 tūkst. eiro. Pašvaldība iedala  250 tūkst. eiro gadā, trūkstošā summa nāk no sponsoriem un biļešu tirdzniecības. Bet visus izdevumus segt nav iespēju, tāpēc krājas parāds. Vislielākie parādi ir par sportistu atalgojumu. Situāciju pasliktina tas, ka pašvaldībai liekas naudas nav.   Rihards Eigims skaidro, ka  Domes rezerves fondā ir tikai 18. tūkst. eiro. Tāpēc problemātiska  ir mūsu sportistu dalība jūlijā plānotajās sacensībās. Neskatoties uz to, pašvaldība gatava meklēt risinājumus.

Šajā sezonā Daugavpils komanda “Lokomotīve”   starp 8 Polijas komandām ieņem 3. vietu  Polijas Pirmajā līgā. Junioru izlase ieņem 1. vietu savā grupā Polijas junioru līgā. Pāriet uz Otro līgu var, bet tas var kaitēt augstajam sportistu līmenim. Abas puses uzskata, ka galvenais ir dzēst parādus līdz oktobra beigām. Tikšanās un konsultācijas turpināsies.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa. 




Atpakaļ