Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-07-2017

Pašvaldība veicina personu atgriešanos no ārvalstīm un atbalsta Otrā pasaules kara un Afganistānas kara dalībniekus


2017.gada 4.jūlijā stājas spēkā  grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2016.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.46 "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām  personām".  Grozījumi  tika izstrādāti, konsultējoties  ar Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes "Sociālais dienests" klientiem, vecākiem, kuri bija uz laiku izbraukuši ārvalstīs un atgriezušies ģimenes veidošanai Daugavpils pilsētā.

Veicinot personu atgriešanos no ārvalstīm Daugavpils pilsētā un jauno ģimeņu veidošanos, kā arī atbalstot Otrā pasaules kara un Afganistānas kara dalībniekus, grozījumi paplašina  pašvaldības materiālā atbalsta saņēmēju loku.

  • Saskaņā ar grozījumiem:
    atbalsta bērna piedzimšanas gadījumā saņemšanai  (300 euro par katru piedzimušo bērnu) deviņu mēnešu termiņā tiek iekļauts laika periods, kad atbalsta pieprasītāja dzīvesvieta  bija reģistrēta ārvalstīs;
  • palielināts materiālais atbalsts politiski represētajām, komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem, ieviests atbalsts arī Otrā pasaules kara un Afganistānas kara dalībniekiem . Atbalsta apmērs minētiem  Daugavpils iedzīvotāju kategorijām ir 100 euro gadā.

Atbalstu piešķir, pamatojoties uz personas iesnieguma.

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” sabiedrisko attiecību un e-pakalpojumu speciālists Marina Gorkina.




Atpakaļ