Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-06-2017

Daugavpils sporta biedrības saņēma pašvaldības atbalstu (VIDEO)


29. jūnijā Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Rihards Eigims aizvadīja divas tikšanās ar sporta biedrību „Hokeja klubs Daugavpils”, „Brum” un „Daugavpils kartinga klubs” vadītājiem. Sarunā ar Oļegu Gedzjunu tika pārrunāts hokeja komandas „Daugavpils/LDZ Cargo” pašreizējais stāvoklis un attīstības perspektīvas. Mūsu komandas galvenā problēma ir finansējuma trūkums. Latvijas dzelzceļš ir apturējis sadarbību ar Daugavpils hokeja klubu, tomēr arvien pastāv cerība par sadarbības atjaunošanu. Tajā ir ieinteresēta gan pašvaldība, gan arī Latvijas Hokeja federācija.

Daugavpils komanda veiksmīgi startē Pirmajā līgā, un tai ir visas iespējas spēlēt arī Virslīgā. Rihards Eigims norādīja, ka šobrīd ir jāveido pamats gan finansiālajā, gan kadru jomā izvirzītā mērķa sasniegšanai – jāsapulcina Daugavpils hokeja skolas spēlētāji, kuri pašlaik spēlē dažādos klubos un valstīs, kā arī jāpalielina biedrības vadošo darbinieku skaits, jo direktoram vienam ir grūti risināt visus uzdevumus.

Tikšanās laikā ar vietējo kartinga klubu vadītājiem tika pārrunāta kartodroma „Blāzma” rekonstrukcijas atsākšana Liginišķu mikrorajonā. Ir sagatavots projektēšanas uzdevums, bija nodibināti kontakti ar projektēšanas firmu no Igaunijas, kuras pārstāvji vairākas reizes ir viesojušies Daugavpilī, taču pārrunas nedeva rezultātus. Izteikts ierosinājums iespējami īsākā laikā atjaunot zaudētos kontaktus, lai nākamā gada pavasarī varētu uzsākt būvniecību.

Speciālisti uzskata, ka ir nepieciešams arī izstrādāt trases sporta plānu, lai tajā varētu rīkot starptautiska mēroga sacensības un saņemt akreditāciju. Šis plāns būs tehniskā projekta sagatavošanas uzdevums. Organizāciju vadītāji izteica apmierinātību ar tikšanās rezultātiem.

Tikšanās daudzējādā ziņā palīdzēja noskaidrot situāciju ar projekta īstenošanu, kas ļaus pieņemt konkrētus lēmumus tuvākās nedēļas laikā.

 




Atpakaļ