Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-06-2017

A.Kuzņecovs: Uzņēmums “Daugavpils siltumtīkli” ir atkarīgs no privātuzņēmēju koģenerācijas shēmām


Ja no Daugavpils siltumcentrālēm aizies uzņēmēji, kas nodarbojas ar koģenerāciju (BK Enerģija, Latneftegaz, Cefus), siltuma tarifs var pieaugt aptuveni par 6,8%. Par to, tikšanās laikā ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Andreju Elksniņu, paziņoja uzņēmuma ”Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Andrejs Kuzņecovs.

“ Diemžēl, ilgus gadus uzņēmumā nav notikusi modernizācija, tarifs neatbilda reālajiem izdevumiem, uzņēmums cieta zaudējumus. Vairākkārt aktualizējās jautājums par gāzes atslēgšanu. Visi šie apstākļi noveda pie situācijas, ka uzņēmumā ienāca privātie uzņēmēji. Lielākā daļa lēmumu šajos jautājumos bija politiski. Rezultātā pats uzņēmums, tāpat kā pilsētas iedzīvotāji, kļuva par privātfirmu ķīlniekiem.”, skaidro A. Kuzņecovs.

 

Uzņēmuma vadītājs informēja, ka tarifs aug arī tad, ja netiek realizēti uzņēmuma modernizācijas projekti, ja netiek būvētas jaunas siltumcentrāles un renovētas siltumtrases, ja nesaņem lielas atlaides no privātuzņēmējiem.

Daugavpils Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš uzdeva Andrejam Kuzņecovam veikt uzņēmuma tiesiskās un finansiālās darbības analīzi un iesniegt siltumtarifa samazināšanas plānu un savu redzējumu, kā tarifu ietekmēs jaunas katlumājas būvniecība un sadarbības izbeigšana ar privātajiem uzņēmējiem.

Domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka uzņēmuma vadībai jāizdara viss iespējamais, lai nepieļautu tarifa pieaugumu.




Atpakaļ