Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-06-2017

Vasaras sporta nometnēs Daugavpils skolēni atpūšas un gatavojas sacensībām (VIDEO)


Katru gadu vasaras brīvlaikā Daugavpils pašvaldība piedāvā bērniem un viņu vecākiem dažādas nometnes, kurās skolēni var lietderīgi pavadīt laiku un uzkrāt spēkus pirms jaunā mācību gada sākuma. Šogad Daugavpils domes Sporta un jaunatnes departaments skolēniem organizē 28 nometnes, no kurām 18 ir atpūtas un 10 – sporta nometnes (4 dienas un 6 diennakts). Kopumā nometnēs varēs apmeklēt aptuveni 2000 vispārizglītojošo un sporta skolu audzēkņi. Futbola centra „Daugavpils” jaunie futbolisti aizvada treniņus stadionos „Esplanāde” un „Celtnieks”, taču galvenā atpūtas un nodarbību bāze futbolistiem un bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) audzēkņiem ir sporta bāze „Dzintariņš”. Tā atrodas skaistā vietā Stropu mežā, ir aprīkota ar visu nepieciešamo, tāpēc tā ir ļoti populāra un vienmēr pieprasīta.

Skolotāji un viņu audzēkņi atzīst, ka šeit ir nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi  treniņiem. Vasaras laikā viņi pilnveido savu meistarību, kas turpmāk palīdz sasniegt augstus rezultātus. Starp mūsu basketbola komandām ir Latvijas čempionātu uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji, ir arī divkārtējie valsts čempioni, savukārt trenere Irina Romaņenko šogad atkārtoja pagājušā gada rezultātu un atkal ierindojās starp Latvijas labākajiem treneriem. Sporta bāzē ir daudz atklātu un slēgtu laukumu, trīs no tiem ir jauni – ar mīkstu mākslīgo segumu. Šeit var uzspēlēt novusu un tenisu, ir trenažieru zāle, ēdnīca, pirts, ierīkota atsevišķa atpūtas vieta, blakus ir ezers, kur var vizināties ar laivām un smailītēm, bet paši bērni dzīvo viesnīcā.

Jaunie futbolisti ne tikai atpūšas, bet arī pastiprinātā režīmā gatavojas sacensībām. Līdz oktobrim norisināsies Latvijas jaunatnes čempionāts futbolā. Tajā piedalās 20 futbola centra „Daugavpils” komandas. Šobrīd visās vecuma grupās komandas ir pirmajā trijniekā, savukārt U16 komanda ir galvenais pretendents uz uzvaru Latvijas Jaunatnes olimpiādē, kas norisinās reizi divos gados. Šogad sacensības dažādos sporta veidos notiek dažādās Latvijas pilsētās, tomēr par olimpiādes centru no 7. līdz 9. jūlijam kļūs Cēsis. Daugavpils delegācija būs viena no lielākajām – aptuveni 250 dalībnieki. 2015. gadā mūsu sportisti izcīnīja 29 zelta, 31 sudraba un 28 bronzas medaļas, komandu ieskaitē Daugavpils olimpiādē ieguva 2. vietu.




Atpakaļ