Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

16-06-2017

Daugavpilī izskanējis IV Starptautiskais militārās mūzikas festivāls


 

Pilsētas svētku ietvaros Daugavpilī izskanējis IV Starptautiskais militārās mūzikas festivāls, kas bija kā veltījums gan Daugavpils pilsētai 742. dzimšanas dienā, gan Latvijas 100gadē.

No 8. līdz 11.jūnijam notika dažādas festivāla aktivitātes, kurās piedalījās kolektīvi no Horvātijas, Igaunijas, Latvijas, Nīderlandes, Polijas un Ukrainas, kopskaitā aptuveni 350 mūziķi. Festivālu ieskandināja koncerti 8.jūnijā Līvānos, Preiļos, Ilūkstē, Utenā (Lietuva) un Daugavpilī, pēc kā 9.jūnijā visi festivāla dalībnieki satikās Daugavpilī – Rīgas ielas promenādē un festivāla atklāšanas pasākumā Vienības laukumā. Turpinājumā, sestdien, militārie orķestri iesaistījās pilsētas svētku gājienā, kā arī dažādās koncertnorises vietās un uz galvenās svētku skatuves Vienības laukumā demonstrēja savas koncertprogrammas. Par IV Starptautiskā militārās mūzikas festivāla kulmināciju varētu uzskatīt svētdienas, 11.jūnija, krāšņos kolektīvu defile programmu demontrējumus.

Festivāla laikā tā dalībniekiem izdevās iepriecināt savus skatītājus gan ar augsto profesionalitāti un daudzveidīgo programmu, gan arī ar vizuālo noformējumu un militāro formu daudzveidību. Īpašu pārsteigumu bija sagatavojuši kolektīvi no Ukrainas, kas izpildīja latviešu tautas dziesmu „Pūt, vējiņi”, un Nīderlandes karalisko Gaisa spēku orķestris, kuri  defile programmas laikā pārsteidzas skatītājus ar E.Dārziņa kompozīciju „Melanholiskais valsis”.

 

Festivālu organizēja Daugavpils pilsētas dome, Kultūras pārvalde un Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija. Festivāla sadarbības partneri: LR Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds, Līvānu, Preiļu, Ilūkstes un Utenas pašvaldības, Latgales plānošanas reģions un Daugavpils universitāte.

 

Papildus informācija:

Vita Viļevko

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde

t.: 654 76797




Atpakaļ