Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-11-2011

Lietuvas vēstnieks interesējās par Investīciju forumu un aicināja uz ciešāku sadarbību tūrisma jomā


25. novembrī Daugavpili apmeklēja Lietuvas vēstnieks Latvijā Ričardas Degutis. Daugavpilī viņš ir pirmo reizi un tā ir arī pirmā vizīte ārpus Rīgas.

Daugavpils Domē vēstnieks tikās ar priekšsēdētāju Žannu Kulakovu. Bija sagatavota prezentācija par pilsētu. Kulakovas kundze iepazīstināja ar pilsētas aktualitātēm, Daugavpils sadarbību ar Lietuvu, pastāstīja par sadraudzības pilsētu Panevēžu.

Ričardas Degutis izteica pateicību Kulakovas kundzei par to, ka pašvaldība rūpējas par lietuviešu kopienu un atbalsta tās aktivitātes, tāpēc lietuviešiem Daugavpilī ir komfortabli. Žanna Kulakova skaidroja, ka Daugavpils ir daudznacionāla pilsēta, tā ir pilsētas bagātība. Pašvaldība atbalsta visas kultūras biedrības, jo ir ieinteresēta, lai katrai tautībai būtu iespēja izkopt savas tradīcijas, saglabāt valodu.

Lietuvas vēstnieks tika informēts, par Daugavpilī strādājošiem Lietuvas uzņēmējiem, kur lielākais ir “Latgales ceļdaris, par pārrobežu projektiem, kur partneri ir Lietuvas pilsētas- Māla mākslas centru izveide, Kultūras iestāžu renovācija, tūrisma attīstība. Šie projekti bija īstenoti kopā ar Rokišķiem, Utenu, Panevēžu. Daugavpilī bieži viesi ir Lietuvas sportisti.

Vēstnieks pēc prezentācijas ļoti ieinteresējās par septembrī notikušo Pirmo Starptautisko Investīciju forumu un tā rezultātiem un augstu novērtēja Daugavpils sadarbību ar kaimiņvalsti Lietuvu. Vēstnieks uzsvēra, ka Daugavpils pareizi ir nospraudusi sev prioritāti attīstīt tūrismu, bet ir jāpilnveido sadarbība tieši pierobežu joslā, jāveido speciāli maršruti un jāstrādā ar tūrisma firmām. Kulakovas kundze piekrita tam un informēja, ka Daugavpilī pie tā jau nopietni strādā, izstrādāta tūrisma attīstības koncepcija un pilsēta šajā jomā pārliecinoši iet uz priekšu.

Tikšanās noslēgumā Lietuvas vēstniekam tika pasniegti Daugavpils suvenīri un informatīvie materiāli par pilsētu.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ