Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-06-2017

Svētdiena Daugavpilī aizritēja sporta un mūzikas zīmē (VIDEO)


Aizlūgums par labklājību Daugavpilī un Latvijā 1. Jaunbūves vecticībnieku draudzes Dievmātes Piedzimšanas un Svētītāja Nikolas dievnamā ievadīja pilsētas svētku noslēgumu.

Dienas laikā svētku stafeti pārņēma sportisti. Pilsētas čempionāts basketbolā norisinājās tieši uz ielas pie tirdzniecības parka „Solo”. Tajā sacentās komandas sešās vecuma grupās, demonstrējot gan meistarību, gan azartu, gan vēlmi uzvarēt. Vecākajā grupā vīriešiem uzvarēja Daugavpils komanda „ChuCha ChaCha”, sieviešu konkurencē – komanda ar nosaukumu „Nu, kaut kā tā...”.

Sacensību laikā pilsētniekiem bija iespēja uzzināt par visdažādākajiem sporta veidiem, ar kuriem var nodarboties mūsu pilsētā.

Turpat blakus publiku izklaidēja Latvijas spēkavīri. 14 tonnas smago automašīnu vajadzēja vilkt 15 metrus, turklāt pret kalnu, kas nozīmē, ka svars dubultojas. Smagatlēti cēla milzīgus akmeņus, baļķus un trīssimts kilogramus smagu seifu.  Agris Kazeļņiks, cilvēks kurš trīs reizes ir ticis atzīts par spēcīgāko visā Latvijā, uzskata, ir vajadzīgi ne tik daudz dabas dotumi, kā darbs ar sevi un nepārtraukti treniņi.

Par čempionāta uzvarētāju Daugavpilī kļuva Aivars Šmaukstelis, otrajā vietā – Oskars Martužans, bet trešo vietu izcīnīja Jānis Šleckus.

Šajā dienā varēja uzzināt arī par pavisam jauniem brīvā laika pavadīšanas veidiem. Piemēram, par sacīkstēm, kurās piedalās mazas vadāmās mašīnas.

Vienā no Vienības nama zālēm varēja aplūkot eksponātus, ko radījuši Jauno inženieru akadēmijas audzēkņi. Pašlaik tā darbojas Rīgā, taču septembrī tiks atklāta filiāle Daugavpilī.

Mēs piedāvājam robotehnikas nodarbības bērniem vecumā no 6 līdz 14 gadiem. Bērniem ir iespēja izgatavot savus modeļus, ieprogrammēt tos un redzēt sava darba rezultātu poligonā.

Šī diena noslēdzās ar grandiozu militāro orķestru un Nacionālās operas solistu koncertu.

Pilsētas svētki ir beigušies, taču jau pavisam drīz mūs sagaida koncerti zem klajas debess un vasaras festivāli.




Atpakaļ