Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-06-2017

Pilsētas svētki norit orķestru pavadījumā (VIDEO)


9. jūnijā svinības par godu Daugavpils 742. dzimšanas dienai pārcēlās no mikrorajoniem uz pilsētas centru un ieguva nebijušu vērienu. Kāds devās uz koncertiem, cits pavadīja laiku kopā ar bērniem uz šūpolēm un atrakcijās, kuru šogad ir īpaši daudz.

Pilsētas svētki norisinās ar muzikālu pavadījumu. Sācies IV Starptautiskais militārās mūzikas festivāls. Starp citu, pirmais šāds festivāls Daugavpilī notika tieši pirms 10 gadiem. Šoreiz šis pasākums ir veltīts Latvijas simtgadei. Nomaršējuši pa Rīgas ielu, orķestri viens pēc otra sarindojās Vienības laukumā.

Daugavpilī ir ieradies Latvijas Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes orķestris, Igaunijas Aizsardzības spēku orķestris, Nīderlandes Karalisko Gaisa spēku orķestris, Polijas Bruņoto spēku Reprezentācijas orķestris un Horvātijas Bruņoto spēku orķestris. Īpašu sajūsmu skatītājos radīja Ukrainas Nacionālās gvardes Akadēmiskā dziesmu un deju ansambļa uzstāšanās Vienības laukumā.

Par šīs dienas kulmināciju, protams, kļuva Laimas Vaikules koncerts. Preses konferencē dziedātāja atzinās, ka viņai ir tuvas radniecības saites ar Latgali. Viņa pastāstīja par savu jauno projektu „Rendez Vous”. Māksliniece norādīja, ka draudzība un māksla viņai ir svarīgāka par politiku, tāpēc jūlijā Jūrmalā atkal pulcēsies estrādes zvaigznes. Daugavpils uzņēma Laimu ar sajūsmu, tūkstošiem balsu dziedāja līdzi populārajām dziesmām gan latviešu, gan krievu valodā.

Tuvojoties naktij, tie, kuri vēl nebija noguruši, devās uz Cietoksni, kur Rotko centrs organizēja Mākslas nakti. Tā sākās ar diskusiju, kurā piedalījās Latvijas mākslinieki.

Tieši šajā naktī netālu no Nikolaja vārtiem vajadzēja parādīties Kara zirga rēgam. Konkursā uzvarēja skulptors Egons Peršēvics, viņam palīdzēja Ivonna Kalita un Kaspars Čekotins.

Tumsā spīdošais baltais zirgs izskatījās fantastiski. Šīs mēness apspīdētās nakts stilistikā tika ieturēta arī modes skate, ko bija sagatavojusi Saules skola.

Svētku karnevāls Daugavpilī turpinās. Mūs sagaida vēl divas mūzikas, deju, sporta, jautras izklaides un uguņošanas piepildītas dienas.




Atpakaļ