Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-11-2011

Valmierieši ieinteresējušies par Daugavpils cietoksni


24. novembrī Daugavpili apmeklēja Valmieras Senioru akadēmijas delegācija. Viņu mērķis ir iepazīties ar unikālo Daugavpils cietoksni, bet vizīte pilsētā sākās ar tikšanos Daugavpils Domē, kur viesus uzņēma priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Kulakovas kundze izteica prieku uzņemt pilsētā ciemiņus no Valmieras, jo Daugavpils ir atvērta pilsēta, kur mīl un prot uzņemt viesus. Valmieriešiem tika sagatavota prezentācija par pilsētu un pēc tās notika arī diskusija par dažādām tēmām. Saruna bija par sportu, kultūru, politiku, valodu, noziedzības līmeni u.c.

Delegācijas vadītājs, bijušais izglītības ministrs Kārlis Greiškalns iepazīstināja ar saviem kolēģiem- delegācijas sastāvā ir bijušie augsta ranga vadītāji- uzņēmumu, kolhozu, valsts struktūru vadītāji, sportisti, izglītības darbinieki.

Senioru akadēmija nodibināta 2005. gadā. Organizācijas mērķis ir aktīva dzīves pozīcija un iesaistīšanās valsts un Valmieras dzīvē. Regulāri notiek tikšanās ar uzņēmējiem, organizācija piedalās pasākumos, sporta aktivitātēs, sadarbojas ar pašvaldību.

Jāpiebilst, ka divi delegācijas locekļi ir dzimuši Daugavpilī. Tikšanās noslēgumā tika nodziedāta Valmieras himna un, skanot skaļiem aplausiem, Kulakovas kundzei tika pasniegti ziedi, kā pateicība par viesmīlību. No savas puses Kulakovas kundze pasniedza Saules skolas kokgriezēju veidotu Daugavpils ģerboni un informatīvos materiālus par pilsētu.

Pēc tikšanās Daugavpils Domē Valmieras delegācija Cietokšņa pārvaldnieka Jāņa Duksinska vadībā devās uz Daugavpils cietoksni.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ