Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-11-2011

Daugavpilī notiks diskusija „Kādi Latvijai ir austrumu kaimiņi?”


24.novembrī, plkst. 15:00 Daugavpilī notiks diskusija „Kādi Latvijai ir austrumu kaimiņi?”. Tajā no dažādiem skatu punktiem tiks analizētas Latvijas attiecības ar austrumu kaimiņiem – Krieviju un Baltkrieviju. Kā eksperti diskusijā piedalīsies rakstniece Irina Auziņa, ārpolitikas eksperts Krievijas jautājumos Kārlis Daukšts un partijas "Vienotība" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

 

Diskusijas vadītājs, Latvijas Universitātes prof. Dr. phil. Igors Šuvajevs: Mūsdienās ģeogrāfisko un politisko faktoru mijiedarbību pārņem globalizācijas spēcīgā ietekme, kas strauji izmaina starpvalstu sociālās un ekonomiskās attiecības. Paļauties tikai uz nelielu daļu sabiedrības, kas interesējas par šo tēmu, nevar. Latvijā vitāli nepieciešams zinātnisks institūts, kurš stratēģiski analizētu un prognozētu ģeopolitiskos procesus. Daugavpils diskusijā centīsimies veicināt izpratni par šo jautājumu saistībā ar Latviju un tās austrumu kaimiņiem.”

 

Diskusija notiks 2011. gada 24.novembrī, plkst. 15:00, Daugavpils universitātē, 301. auditorijā, Vienības ielā 13, Daugavpilī. Ieeja – brīva!

 

Aicinām piedalīties sarunā un izmantot iespēju tikties neformālā gaisotnē, dalīties domās par Latviju Eiropas Savienībā, diskutēt, bagātināt sevi un citus, veidot augsni vērtīgām idejām un paraudzīties uz Eiropas Savienību no cita skatu punkta!

 

Lūdzam apstiprināt savu dalību diskusijā, atbildi nosūtot uz e-pastu: daugavpils@chamber.lv vai zvanot pa tālruni 65425114.

 

Uzziņai:

„Eirodzīve – kāpēc?” ir EK pārstāvniecības Latvijā ierosināts diskusiju cikls – neformālas sarunas pie kafijas galda par sabiedrībai būtiskām un aktuālām tēmām, kas saistītas ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā.

Diskusiju ciklu vada filosofs, Latvijas Universitātes prof. Dr. phil. Igors Šuvajevs. Sarunās piedalās Latvijā pazīstami cilvēki - viedokļu līderi: eksperti, zinātnieki un politiķi. Sarunu mērķis ir mudināt paraudzīties uz mūsdienu sabiedrību, tās vērtībām un runāt par cilvēku izjūtām Latvijā un Eiropā.

Vairāk par diskusijām lasiet www.esmaja.lv vai uzziniet sekojot www.twitter.com/eiropa.

 

Informāciju sagatavoja:

EK pārstāvniecības Latvijā

diskusiju cikla „Eirodzīve – kāpēc?”

Latvijas reģionos sabiedrisko attiecību konsultants

Mārtiņš Pozņaks

tālr. 27718597

martins@repute.lv




Atpakaļ