Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-05-2017

Atjaunots sadarbības līgums ar Daugavpils sadraudzības pilsētu Vitebsku (Baltkrievija)


Vitebskā norisinās 6. Starptautiskais ekonomikas forums “Inovācijas. Investīcijas. Perspektīvas”. Tā darbā piedalās arī Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Foruma ietvaros 11. maijā Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un Vitebskas pilsētas izpildkomitejas priekšsēdētājs Viktors Nikolaikins parakstīja vienošanos par sadraudzības pilsētu attiecību nodibināšanu.

Sadarbības līgums tika noslēgts pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā. Šo gadu laikā daudz ir izdarīts- ir realizēti kopīgi projekti, mūs vieno mākslinieki Rotko un Šagāls, notiek regulāra kultūras apmaiņa, Daugavpils piedalās Slavu bazārā, Vitebskas delegācijas ir bieži viesi Daugavpilī notiekošajos pasākumos. Bet ir arī jaunas iespējas sadarbībai, tāpēc Vitebska ierosināja aktualizēt līgumu un to parakstīt no jauna.

Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka Daugavpili ar Vitebsku saista senas un ļoti siltas attiecības. Tieši Daugavpils Latvijas Valsts svētku laikā Vitebskā pārstāv Latviju. Mūs vieno kultūras saites, attīstās arī lietišķa sadarbība, sadarbojamies ES pārrobežu projektos. Jānis Lāčplēsis ir pārliecināts, ka sadarbība tikai paplašināsies un šī vienošanās ir tam apliecinājums.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ