Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-04-2017

Marka Rotko mākslas centrā atklāta jauna izstāžu sezona (VIDEO)


Marka Rotko mākslas centrs piedāvā apmeklēt septiņas jaunas izstādes. Jaunajā izstāžu sezonā centra radošais kolektīvs atkal ir spējis pārsteigt un ieinteresēt mākslas cienītājus.

Norvēģu gleznotājs Edvards Munks pieder pie novatoriem, kuri ir mainījuši pagājušā gadsimta glezniecības valodu. Viņa slavenā glezna „Kliedziens” tiek uzskatīta par ģeniālu pareģojumu visam, kas notika Eiropā divdesmitajā gadsimtā. Daugavpils galerijā ir eksponēta cita viņa slavena glezna „Advokāta Ludviga Meijera portrets” no Tronheimas Mākslas muzeja kolekcijas. Jānorāda, ka šis Munka oriģināldarbs Latvijā  eksponēts pirmo reizi. Lai to panāktu, noritēja ilgas pārrunas vēstniecību, pašvaldību un speciālistu līmenī. Ideju atbalstīja Norvēģijas un Latvijas reģionālo iestāžu sadarbības fonds. Sadarbība ar Tronheimas muzeju notiks arī turpmāk.

Tomēr ne tikai šī viena slavenā glezna piesaista uzmanību. „Klusuma sezonai” tika izvēlēti 50 Latvijas mākslinieku darbi. Gleznotājas no Lielbritānijas Erīnas Louloras personālizstāde pārsteidz ar krāsu harmoniju un neparastu glezniecības tehniku. Mākslas centrā var iepazīties arī ar austrāliešu gleznotāja Ričarda Dennija, Lindas Zīveres, kura pašlaik dzīvo Dānijā, un daugavpilietes Sanri daiļradi. Neparastu projektu ir sagatavojuši lietuviešu draugi. Černobiļas avārijas 30. gadadienai viņi ir sagatavojuši izstādi „Kritiskā robeža”. Vai tas ir kārtējais nākotnes pareģojums vai vienkārši brīdinājums par to, cik viegli ir sagraut pasauli?

Jaunā izstāžu sezona būs skatāma līdz 2. jūlijam, savukārt Edvarda Munka glezna  apskatāma līdz 19. septembrim.

 

 

 




Atpakaļ