Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-11-2011

Jaunieši aicina veidot savu karjeru Latvijā!


Biedrība ,,Izglītības un inovāciju attīstības centrs” no 2011 gada 1. septembra līdz 17.novembrim realizēja  projektu ,,Iepazīsties, izvēlies un veido savu karjeru pats!”, kas tika finansēts no valsts budžeta līdzekļiem ,,Projektu konkursa ,,Inovāciju īstenošanai izglītībā” ietvaros”.

            Darbojoties projektā „ Iepazīsties, izvēlies un veido savu karjeru pats!”, jaunieši iepazina mūsdienās aktuālas, bet bieži vien maz reklamētas profesijas. Projektā tika iesaistīti pieredzes bagāti speciālisti – eksperti: karjeras, IT jomā, kā arī Daugavpils stabilāko un veiksmīgāko uzņēmumu pārstāvji. Seminārnodarbībās jaunieši iepazina vietējā darba tirgus specifiku, uzzināja par aktualitātēm informācijas tehnoloģiju pasaulē, par darba tirgu un profesiju pasauli, par veiksmīgas karjeras plānošanas soļiem. Semināri - tikšanās ar pilsētas uzņēmējiem noritēja kā debates par karjeru un pieprasītākajām profesijām Daugavpils uzņēmumos. Projekta gaitā jauniešiem durvis vēra un ļāva ielūkoties sasniegtajā labākie Daugavpils uzņēmumi: ,,BM Industrial”, SIA ,,Ziegler mašīnbūve”, ,,Axon Cable” un Daugavpils Universitātes Sistemātiskās bioloģijas institūts, Ekoloģijas institūts, G.Liberta Inovatīvās mikroskopijas centrs, kur jaunieši iepazina tos, varēja noskaidrot uzņēmumos nepieciešamās profesijas un karjeras veidošanas iespējas tajos.

            Jauniešu iegūtās zināšanas un praktiski iegūtās iemaņas tika atklātas ar prezentācijām par izaugsmes iespējām minētajos uzņēmumos. Prezentējot, jaunieši atzina, ka pilsētas uzņēmumos ir nepieciešami jauni speciālisti, kā arī pieprasītas bieži īpaši retas inženierzinātņu profesijas,  mūsdienīgas tehnoloģijas un jauninājumi liek speciālistiem pilnveidoties un  profesionāli augt. Jaunieši atklāja, ka uzņēmumos ir iespēja veidot veiksmīgu karjeru tepat Latvijā, veikt unikālus pasaules mēroga atklājumus, nesot pasaulē ne vien Latvijas, bet arī Daugavpils vārdu.

            Paliekoša vērtība un pienesums no jauniešu puses ir projekta noslēguma pasākumā - diskusijā projektā iesaistīto jauniešu prezentācijas par karjeras iespējām Daugavpils uzņēmumos, kas uzskatāmi parāda jauniešu spēju patstāvīgi analizēt, vērtēt iegūto informāciju, un izmantojot iegūtās zināšanas un prasmes, veidot izglītojošus materiālus par karjeras veidošanas un izaugsmes iespējām Daugavpils novada uzņēmumos, kas noderēs gan daudziem Daugavpils skolu jauniešiem – vienaudžiem, meklējot savu ceļu dzīvē – ceļu uz savu profesiju, gan arī pieaicināto skolu pārstāvjiem – skolotājiem, karjeras konsultantiem, izglītības iestāžu pārstāvjiem, izmantot jauniešu veidotās prezentācijas karjeras izglītībā vidusskolēniem.    

            Izglītības iestāžu deleģētie jaunieši, kas piedalījās noslēguma pasākumā, tika aicināti prezentēt pasākumā iegūto Power Point materiālu savās izglītības iestādēs. Interesentiem prezentācijas ir pieejamas arī internetvietnēs: www.iiac.lv , www.daug12vsk.lv u.c. Daugavpils novada vidusskolu mājaslapās.

 

Sagatavoja: Ē.Jerockis.

Daugavpils, 2011.gada 17.novembris.




Atpakaļ