Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-11-2011

Nākamā gada pirmajā pusē Daugavpili apmeklēs augsti viesi no Polijas


21. novembrī Daugavpili apmeklēja Varminska - Mazurski vojevodistes delegācija, lai gatavotu vojevodas vizīti Daugavpilī, kas plānota 2012. gada pirmajā pusē. Vizīte tika pieteikta Daugavpils Domes vadībai.

Ar Polijas delegāciju tikās Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, vietniece Līvija Jankovska un Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins.

Varminska- Mazurski ir reģions Polijas Ziemeļaustrumos, robežojas ar Kaļiņingradas apgabalu. (Krievija). Vojevodistes centrs ir Olšteinas pilsēta.

Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpils ir atvērta sadarbībai, vēl jo vairāk tāpēc, ka Daugavpilī ir 17% poļu tautības iedzīvotāju un Daugavpils poļu kopiena ir ļoti aktīva. Kulakovas kundze pastāstīja par Daugavpils aktualitātēm, sadarbību ar Polijas vēstniecību un Polijas valsts atbalstu Daugavpils poļu kopienai.

Jau šīs sarunas laikā izkristalizējās vairāki pieturas punkti un sadarbības jomas. Tā, Varminska- Mazurski tiek dēvēts par tūkstoš ezeru reģionu, bet Latgale ir Zilo ezeru zeme. Tātad, var veidoties sadarbība tūrisma jomā. Daugavpils un Olšteina ir universitāšu pilsētas. Abi reģioni ir daudznacionāli. Tikšanās laikā tika runāts par sadarbību sporta jomā, jo Daugavpilī un Polijā ļoti populārs ir spīdvejs. Vēl viena nozīmīga nozare ir sociālā joma. Kulakovas kundze uzvēra, ka Daugavpils modelis ir atzīts par labāko valstī, tāpēc pilsētas Sociālajiem darbiniekiem ir ar ko dalīties pieredzē. Viesi no Polijas izteica gandarījumu par šo piedāvājumu, jo šobrīd viņu sociālais dienests meklē sadarbības partneri un tas varētu būt Daugavpils.

Šīs vizītes laikā Polijas delegācijas apmeklēja Poļu biedrību, apskatīja pilsētu un apmeklēja vairākus Daugavpils uzņēmumus.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ