Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-11-2011

Turpinās renovācijas darbi mākslas vidusskolā “Saules skola” ES projekta ietvaros


Turpinās 2011.gada 26.oktobrī  uzsāktie būvdarbi projekta “Daugavpils mākslas vidusskolas “Saules skola” mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana” Nr. 3DP/3.1.1.1.0/10/IPIA/VIAA/003 ietvaros. Būvlaukums ir sagatavots liela apjoma renovācijas darbiem, lai mākslas skola iegūtu jaunu un pievilcīgu profesionālās izglītības  iestādes izskatu, kur varētu kvalitatīvi izglītot topošos dizainierus un māksliniekus, sniedzot pilsētai radošas, svaigas idejas, mākslas un dizaina inovācijas.

Pirmajā posmā projekta ietvaros paredzēts veikt rekonstrukcijas darbus divstāvu ēkas daļā, izbūvējot mansarda stāvu. Rekonstrukcijas galvenā ideja – atjaunot ēkas fasādes vēsturisko izskatu, kāds tas ir bijis līdz 1940.gadam. Plānots pagalma pusē veidot mansarda stāvu, un izmantojot mūsdienu materiālus, sienas veidot no keramikas blokiem ar apmetumu un krāsojumu, tādejādi lieki nenoslogojot ārsienas. Keramikas bloki ir ekoloģisks un energoefektīvs būvniecības materiāls. Fasāžu krāsošanai kā pamattonis tiks saglabāta dzeltena – saules krāsa.

Tiks modernizētas 5 darbnīcas. Uz doto brīdi jau ir noslēgti līgumi ar modernā aprīkojuma piegādātājiem 5 darbnīcām, kuri uzvarēja atklātajos iepirkuma konkursos: foto un sietspiedes laboratorijas, apģērbu dizaina un koka izstrādājumu darbnīcas, informācijas tehnoloģiju kabinets. Tiks iegādāti jauni datori, jauna dizaina veidošanas programmatūra, jauni kokapstrādes darba galdi un darbarīki, šūjmašīnas, overloki, manekeni, jaunas mēbeles, jauna fototehnika, jauns sietspiedes aprīkojums.

Globālās ekonomikas ietvaros radošajai profesionālajai izglītībai Eiropas Savienības ietvaros ir svarīga loma, jo konkurētspēja ir atkarīga ne tikai no saražotās produkcijas apjoma un cenas, bet arī no dizaina un mārketinga mākslas. Šī projekta ietvaros skolas modernizācijas uzdevums ir izveidot labvēlīgu vidi minēto speciālistu izglītošanai un motivēt audzēkņus turpmākai iniciatīvai sevi realizēt, īstenot savas idejas un ieceres brīvajā ES tirgū, kur konkurētspēja mākslinieku un dizainieru vidū ir diezgan liela.

Projekts tiek realizēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda 2007. – 2013. gada darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” apakšaktvitātes 3.1.1.1. „Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai” ietvaros.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 422 475 Ls, no tiem:

ERAF līdzfinansējums attiecināmajiem izdevumiem ir 86% jeb 363 328 Ls.

 

Informāciju sagatavoja

Svetlana Voroņecka

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

eksperte projektu jautājumos p.i.

tālr. 65476067, 

svetlana.voronecka@daugavpils.lv




Atpakaļ