Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-04-2017

Latgales uzņēmēji Daugavpilī dalījās pieredzē (VIDEO)


Daugavpilī notika Latgales eksportētāju seminārs. To organizēja attīstības aģentūra „ALTUM”, kas sniedz valsts atbalstu uzņēmējiem. Seminārā tika detalizēti stāstīts par to, kādus kredītus var saņemt uzņēmumi, kādi nodokļu atvieglojumi šobrīd tiek piedāvāti uzņēmējiem. Diskusiju un pieredzes apmaiņas organizēšana ir viena no aģentūras „ALTUM” darbības jomām.

Starp citu, šobrīd Daugavpilī vairāk nekā 50 uzņēmumi ražo eksportam lauksaimniecības tehnikas detaļas, rūpnieciskos kabeļus, celtniecības materiālus, šūtos izstrādājumus un daudz ko citu. Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis atgādināja par pašvaldības paveikto vietējo ražotāju labā.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem pagājušajā gadā Latvijas eksporta apjoms bija vairāk nekā 10,332 miljardi eiro. Importa apjoms  sasniedza 12 miljardus eiro. Tas nozīmē, ka mēs patērējam vairāk preču, nekā pārdodam. Taču ir arī labas ziņas. Eksports pieaug, bet imports samazinās.

Aģentūra speciālos izdevumos informē par Latvijas uzņēmēju veiksmīgo pieredzi. Jau ir daudzi piemēri tam, kā laba ideja noved pie veiksmīga biznesa izveidošanas. Uzņēmēji runāja ne tikai par panākumiem, bet arī par to, kādas izmaiņas nodokļu politikā un kadru sagatavošanā ir nepieciešamas, lai Latgalē ne tikai tiktu atvērti jauni uzņēmumi, bet lai tā būtu augsti tehnoloģiska ražošana ar labiem darba apstākļiem un augstu atalgojuma līmeni.

 

 




Atpakaļ