Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-03-2017

Sākts darbs pie jaunā Daugavpils teritorijas plānojuma līdz 2031. gada (VIDEO)


Pilsētas karte Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā ir iekrāsota dažādās krāsās – atbilstoši teritorijas plānojumam.  Ar zaļo krāsu viss ir skaidrs – ar to ir apzīmēti meži un parki. To Daugavpilī ir ļoti daudz, tāpat kā ūdenstilpju. Bet ko, piemēram, nozīmē violetā krāsa? Tas ir rūpniecisko zonu apzīmējums, kuras pilsētā ir sešas. Ar brūno iekrāsoti dzīvojamie kvartāli. Plāns jums ir nozīmīgs, ja, piemēram, jūs gribat atvērt uzņēmumu.  To var izdarīt tikai, pamatojoties uz teritorijas plānojumu.

Šodien arvien vairāk pilsētnieku vēlas uzbūvēt privātmāju. Atbilstoši mūsdienu prasībām, ir ne tikai jāatrod  būvniecībai atbilstošs zemes gabals, bet arī jāuzbūvē ceļš, ūdensvads, kanalizācija. Jāpārdomā transporta plūsmas attīstība uz tuvākajiem gadiem. Piemēram, ir variants uzbūvēt apvedceļu un uzbūvēt jaunu tiltu smago kravas automašīnu kustībai.

Līdz 3. jūlijam pilsētplānošanas un būvniecības departamentā pieņem pilsētnieku priekšlikumus par to, ko nepieciešams mainīt teritorijas plānojumā. Piemēram, Mežciema mikrorajona iedzīvotāji paši daudz dara tīrības un kārtības uzturēšanai. Viņiem ir arī idejas šis pilsētas daļas attīstībai. Vispirms gribētos atjaunot sanatoriju ar unikālo minerālūdeni.

Šodien pašvaldība atbilstoši teritorijas  plānojumam  attīsta atpūtas zonu Stropos, kur būs pludmales, atklātais baseins un piedzīvojumu parks. Katrā mikrorajonā tiek labiekārtotas atpūtas zonas. Rūpnieciskajās zonās jau strādā jaunie uzņēmumi. Lai tie varētu paplašināties, kā arī investoru piesaistei, šajās zonās  realizē Eiropas projektus. Vienlaicīgi tiek gatavoti perspektīvie plāni. Firma „Reģionālie projekti” izstrādā teritorijas plānu nākamajiem 12 gadiem.

Savus priekšlikumus varat iesniegt elektroniski planojums@daugavpils.lv  vai atnest uz Domes Informācijas biroju.

 




Atpakaļ