Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-03-2017

Bērnudārzu renovācija rit stingrā kontrolē (VIDEO)


Vai jūs zināt, kas ir pasīvā māja? Tā ir ēka, kurai ir nepieciešama minimāla apkure un kurā jebkuros laika apstākļos ir silti un mājīgi. Šādas mājas Eiropā sāka būvēt pirms divdesmit gadiem. Par pirmo šādu objektu Latvijā kļūs Daugavpils 26. bērnudārzs, kura renovācija jau ir sākusies. Eiropas fondi finansē trīs pirmsskolas izglītības iestāžu ēku siltināšanas darbus – 26., 5. un 3. bērnudārza. Darbus veic pilsētas būvfirmas. Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova un pašvaldības speciālisti devās pārbaudīt darbu gaitu un apstākļus pirmsskolas izglītības iestādēs.

Celtnieki, kuri veic 26. bērnudārza renovāciju, norāda, ka objekts ir diezgan sarežģīts. Viņi pirmo reizi saskārās ar tik stingru būvuzraudzību, kad tiek pārbaudīta burtiski katra materiāla atbilstība projektam. Mērs atzina, ka Dome patiešām ir pastiprinājusi būvuzraudzību objektos, toties neradīsies problēmas, nododot objektu ekspluatācijā. Šo bērnudārzu apmeklē 185 bērni. No 10 grupām 6 ir diennakts grupas. Šogad  atvērta otra grupa ar latviešu mācību valodu. Pedagogi atzīst, ka jau sen gaidīja remontu.

Kā tas parasti notiek, remonta laikā atklājās papildus darbi. Ir vēlme ne tikai nosiltināt ēku, bet arī labiekārtot teritoriju, nomainīt santehniku. Mērs uzskata, ka šīs vēlmes ir izpildāmas. Daugavpilī jau ir renovētas visas skolas, pašlaik norit darbs pie pirmsskolas izglītības iestāžu renovācijas.

Šogad ir ieplānots uzbūvēt arī sporta zāli Poļu ģimnāzijā, ēdnīcu 3. vidusskolā un citus izglītības nozares objektus.

 




Atpakaļ