Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-02-2017

Daugavpils nacionālo kultūras biedrību balle (VIDEO)


Tā noteikti bija gada  spilgtākā balle, jo tajā skanēja dziesmas deviņās valodās, tika izdejotas dažādu tautu dejas. Pasākumu organizēja Latgales nacionālo kultūras biedrību asociācija, kas  nodibināta 2016. gadā ar Daugavpils pilsētas domes un Kultūras pārvaldes atbalstu.

Tradīcija rīkot ikgadējās Daugavpils nacionālo kultūras biedrību tikšanās pastāvēja jau sen, tomēr 2007. gadā tas aprāvās ekonomiskās krīzes dēļ, taču pēdējo trīs gadu laikā šīs tikšanās notiek atkal. 2016. gadā tika rīkota pirmā balle, tā bija veltīta dažādu tautu Ziemassvētku un Jaungada tradīcijām. Šīgada balles tēma – mīlestība.

Zāle dziedāja līdzi dziesmām par mīlestību, kuras skanēja latviešu, krievu, poļu, lietuviešu, baltkrievu, ukraiņu, ebreju, vācu un tatāru valodās . Aizraujošas dejas arī nevienu neatstāja vienaldzīgu. Tikai Daugavpilī pašvaldība finansiāli atbalsta dažādus nacionālos kultūras centrus, dažādām biedrībām palīdz īstenot viņu ieceres.

Arvien biežāk no valsts vadības pārstāvjiem izskan viedoklis, ka Daugavpils var kalpot par piemēru tam, kā savstarpēji sadarbojas dažādu tautību pārstāvji, kā viņi līdzdarbojas pilsētas labā, kā, saglabājot savas tradīcijas, ieaudzina patriotismu pret dzimto pilsētu.

Nacionālās kultūras biedrības – tā ir ne tikai pašdarbība un koncertprogrammu sagatavošana. Tās ir diskusijas, tikšanās, projekti visdažādākajās sabiedriskās dzīves jomās. Balle ir izskanējusi, taču priekšā vēl ir daudz kā jauna un interesanta.

Kas ir jādara, lai Latvijā dažādu tautību pārstāvji saprastu un cienītu cits citu? Diskusija par šo tēmu notiks Vislatvijas tautu forumā, kas norisināsies maijā Daugavpilī.

 




Atpakaļ