Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-01-2017

Daugavpilī tiek īstenota pagaidu sabiedrisko darbu programma (VIDEO)


No 2017. gada janvāra Daugavpilī  uzsāka darboties jauna programma „Algotie pagaidu sabiedriskie darbi”. Iepriekš tā tika īstenota ar Eiropas Sociālā fonda līdzfinansējumu, bet 2015. gadā tā tika atsākta kā Nodarbinātības valsts aģentūras programma. 16. janvārī Daugavpils pilsētas dome noslēdza ar Aģentūru līgumu, un 23. janvārī pašvaldība uzsāka programmas īstenošanu. Parakstītais dokuments paredz funkciju sadali: pašvaldībai ir jānodrošina darbavietas un inventārs, savukārt Nodarbinātības valsts aģentūra apmaksā bezdarbnieku pagaidu nodarbināšanu. Šogad projekta finansējums ir pieaudzis līdz 297 000 eiro, kas ļaus nodrošināt pagaidu sabiedriskos darbus lielam bezdarbnieku skaitam.

Valsts segs ne tikai atalgojuma izmaksas, bet arī kompensēs izdevumus par medicīnisko apskati, noformējot sanitāro grāmatiņu. Līgumā ir noteikti kritēriji, saskaņā ar kuriem Nodarbinātības valsts aģentūras uzskaitē esošiem bezdarbniekiem ir tiesības piedalīties šajā programmā.

Programmas nosacījumi paredz, ka pagaidu sabiedriskos darbus var nodrošināt tikai bezpeļņas organizācijās, pašvaldības organizācijās un iestādēs. Vislielākais darbavietu skaits ir radīts Izglītības pārvaldē un Komunālās saimniecības pārvaldē. Bezdarbnieki tiek nodarbināti arī Sociālajā dienestā un citās pilsētas iestādēs. Darbu Daugavpils cietokšņa teritorijā var atrast visa gada garumā.

Sabiedrisko darbu veicēju pienākumos ietilpst telpu un teritoriju uzkopšana, kā arī labiekārtošanas darbi. Viņi tiek nodarbināti piecas dienas nedēļā, astoņas stundas dienā. Programmas galvenais mērķis ir nemainīgs: palīdzēt bezdarbniekiem saglabāt darba prasmes, ievērot režīmu un disciplīnu. Nereti ir gadījumi, kad viscītīgākie un atbildīgākie programmas dalībnieki atrod pastāvīgu darbu. Līgums ar pašvaldību tiek parakstīts pēc Nodarbinātības valsts aģentūras norīkojuma.

 




Atpakaļ