Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-01-2017

Mākslīgais sniegs ir trīs reizes noturīgās par dabīgo


Daugavpils pašvaldība šoziem ir noīrējusi mākslīgā sniega mašīnu. Tā vairākkārt ir izmantota Esplanādē, kur izveidots sniega kalns. Tagad speciālisti strādā Stropos, lai izveidotu labu slēpošanas trasi.

Mākslīgā sniega mašīna var strādāt sākot no -4 grādiem, jo zemāka gaisa temperatūra, jo ātrāk var izveidot nepieciešamo sniega segumu. Piemēram, Esplanādes kalnā sniega segai ir jābūt 70 cm.

Lai varētu izveidot mākslīgo sniegu ir nepieciešama elektrība un ūdens. Esplanādē ūdeni  ņem no tuvumā esošās ūdenskrātuves un tiek izmatots ģenerators. Stropos, lai piemērotu aktīvās atpūtas trasi slēpošanai ir sarežģītāks uzdevums. Nepieciešamā elektrības jauda ir tikai glābšanas stacijā un arī ezers ir tālu no trases. Tāpēc sniegu  uzkrāj glābšanas stacijas tuvumā pie Stropu ezera, tad šis sniegs tiek vests uz trasi.

Tiek sekots laika apstākļiem un situācijai trasē un Esplanādē, ja laika apstākļi ļauj sniega segumu  atjauno. Speciālisti skaidro, ka mākslīgais sniegs ir 3x noturīgāks par dabīgo, tāpēc to ilgāk var izmantot arī siltākā laikā.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ